Proprietăţile MIRACULOASE ale rozmarinului. Iată ce afecţiuni poate vindeca!

1 2 jpg jpeg

Rozmarinul conţine antioxidanti fenolici, acid rozmarinic şi numeroase uleiuri volatile esenţiale, cum ar fi: cineol, camfen, borneol, acetat de bornil, alfa-pinen. Aceşti compuşi sunt cunoscuţi pentru proprietăţile lor antiinflamatorii, antialergice, antifungice şi antiseptice.

Această plantă este foarte de bogată în vitamine din complexul B, vitamina A şi vitamina C.

Reduce riscul de cancer

Rozmarinul te protejează împotriva cancerului, deoarece acesta conţine substanţe antioxidante care previn îmbolnăvirea celulelor. Îmbunătăţeşte circulaţia sângelui În medicina naturistă, această plantă este recunoscută, în primul rând, pentru faptul că îmbunătăţeşte circulaţia sângelui. Aşa că, rozmarinul este un remediu excelent în durerile musculare cauzate de eforturi intense (alergat mult, căţărat etc). Ajută memoria De asemenea, această plantă poate îmbunătăţi şi circulaţia cerebrală. Aşa că, persoanele care doresc să-şi îmbunătăţească memoria le este recomandat să consume ceai de rezmarin. Iată cum se prepară acesta: o linguriţă de rozmarin la 250 de ml de apă clocotită. Se lasă 10 minute la infuzat, se adaugă o linguriţă de miere şi apoi se consumă. Este necesară măcar o cană pe zi, timp de o lună de zile. Te scapă de durerile menstruale Rozmarinul este indicat şi în durerile menstuale. Pe de altă parte, scade şi colesterolul rău din sânge. În ambele situaţii, este indicat uleiul de rozmarin. Iată cum se prepară: se pun câteva crenguţe de rozmarin la uscat, apoi se pun într-un borcan.

Se adaugă câteva linguri de ulei de măsline şi se agită. Un sfert dintr-o cană se foloseşte pentru o baie (astfel vei scăpa de durerile menstruale) sau în amestec cu oţet balsamic, peste o salată (pentru a scădea colesterolul rău).

În plus, acestă plantă ajută la reglarea tensiunii arteriale. Pe de altă parte, te poate scăpa şi de durerile acute de cap. Şi în această situaţie, se recomandă câte o cană de ceai, de două ori pe zi.

Totodată, rozmarinul este recunoscut şi pentru faptul că previne afecţiunile renale. O cană pe zi de ceai de rozmarin curăţă rinichii de sedimentele minerale care duc la formarea pietrelor la rinichi.