Proprietăţile MINUNE ale nucilor. Află cât de bune sunt ele pentru sănătatea ta!

1 2 jpg jpeg

Pe de altă parte, este bine de ştut că acestea conţin şi cantităţi impresionate de vitamina C, E şi de caroten, dar şi vitamine din complexul B. Aşa că, din alimentaţia ta nu ar trebui să lipsească acest aliment atât de benefic pentru sănătatea ta.

Te scapă de negi

Am o veste grozavă. Nucile te scapă de o problem extreme de inestetică şi care pare că nu mai poţi scăpa: negii. În acest sens, iată ce trebuie să faci: freacă zona afectată, de două ori pe zi, timp de câteva minute, folosind coajă de nucă verde. Acest proces trebuie repetat timp de câteva săptămâni până când negul/negii dispare/dispar.

Reduc riscul de diabet cu 30%

Una dintre proprietăţile benefice pentru organism este şi faptul că nucile reduc riscul de diabet de tip 2. Sunt studii care au demonstrate că acesta se diminuează cu 30% la persoanele care obişnuiesc să consume 30 de grame de nuci pe zi. Aşa că acesta este încă un motiv în plus pentru care şi tu ar trebui să consumi nuci.

Ne protejează împotriva mai multor tipuri de cancer

Nucile ne protejează şi împotriva cancerului la vezică. Specialiştii spun că cei care au nivelul de selenium din organism ridicat (şi nucile conţin din plin această minerală) sunt protejaţi împotriva acestui tip de cancer. De asemenea, datorită acizilor graşi Omega 3, antioxidanţilor şi fitosterolilor, acestea reduc şi riscul cancerului la sân.

Scad colesterolul

Datorită faptului că au în compoziţie o cantitate deloc de neglijat de grăsimi bune, nucile scad colesterolul rău din organism. Acest lucru duce, printre altele, şi la reducerea riscului infarctului.

Menţin inima sănătoasă

Experiţii mai spun că nucile au şi puterea de a regla tensiunea arterială. Adăugaţi-le în alimentaţia voastră şi, astfel vă veţi întări şi vasele de sânge. Sunt studii care au arătat că acidul alfa-linolenic din compoziţia nucilor poate fi benefic pentru cei cu tulburări ale ritmului cardiac. Pont! Dacă vei mânca cinci porţi de nuci verzi pe săptămână, vei avea o inimă în perfectă stare.