Proprietăţile frunzelor de gutui

1 2 jpg jpeg

Gutuile sunt printre cele mai bogate fructe ale toamnei, acestea con┼úin vitaminele B1, B2, B6, E, PP, vitamina C, cupru, calciu, fosfor, sodiu, potasiu. Crude sau ├«n m├óncare, acestea sunt adev─ârate surse de vindecare ├«mpotriva mai multor afec┼úiuni. Toate p─âr┼úile gutuilor sunt benefice pentru organismul uman, fructele, frunzele ┼či s├ómburii.

Propriet─â┼úile frunzelor de gutui ÔÇô gutuia, fructul minune care trateaz─â afec┼úiunile ficatului ┼či pancreasului

Studii recente japoneze au ar─âtat c─â gutuile au substan┼úe importante antivirale, care au rol important ├«n cazurile de hepatit─â. Sucul de gutui, dar ┼či gutuile crude sunt cele mai bune pentru tratarea bolilor de ficat ┼či pancreas. Sucul de gutui diluat cu suc de mere este foarte benefic pentru activitatea pancreasului.

Ceea ce este extraordinar la acest fruct este faptul c─â ┼či frunzele au propriet─â┼úi deosebite. A┼čadar, nu ezita┼úi s─â lua┼úi frunze de gutui, care l─âsate la uscat fac un ceai excelent pentru diverse afec┼úiuni. De pild─â, suferinzii de hipertensiune ar trebui s─â fac─â macerat din frunze de gutui, acesta regleaz─â tensiunea arterial─â.

Propriet─â┼úile frunzelor de gutui ÔÇô trateaz─â hipertensiunea arterial─â ┼či regleaz─â glicemia

Ceaiul din frunze de gutui se folose┼čte ├«n tratarea insuficien┼úei cardiace ┼či a bolilor de ficat. Pentru persoanele cu afec┼úiuni cardiovasculare, at├ót ceaiul, c├ót ┼či fructele proaspete le sunt benefice.

Datorit─â numeroaselor vitamine con┼úinute ├«n frunzele de gutui, acestea se folosesc sub form─â de infuzie ┼či pentru st─ârile de nervozitate, depresie, agita┼úie, insomnie. Frunzele de gutui au efecte sedative, iar substan┼úele prezente ├«n frunze ┼či fruct sunt antidepresive. De asemenea, ceaiul din frunze de gutui, dar ┼či gutuile crude sunt foarte utile ├«n curele de sl─âbire, deoarece au propriet─â┼úi diuretice ┼či depurative. A┼čadar, ajut─â la eliminarea toxinelor din organism ┼či a kilogramelor ├«n plus. De altfel, toamna este unul dintre cele mai bune anotimpuri pentru sl─âbit, av├ónd at├ótea fructe ┼či legume proaspete care ajut─â la detoxifiere ┼či sl─âbire.

Datorit─â con┼úinutului de acid quinic, acid malic, oxalic ┼či citric, beneficiile frunzelor de gutui sunt foarte intens studiate de speciali┼čtii ├«n biochimie. Frunzele mai con┼úin ┼či al┼úi compu┼či fitochimici, cu ac┼úiune antiinflamatorie ┼či antioxidant─â.

Diabetul zaharat este o altă boală ce poate fi ţinută sub control prin infuzia de ceai de frunze de gutui. O lingură de frunze de gutui la o cană de apă fiartă, porţionată în trei este suficient.

Propriet─â┼úile frunzelor de gutui ÔÇô ceaiul din frunze de gutui, excelent remediu pentru r─âceli, gripe ┼či infec┼úii gastro-intestinale

Gutuile sunt recunoscute pentru efectele lor benefice ├«n r─âceli ┼či gripe, iar ceaiul din frunzele gutuilor este un remediu natural foarte bun pentru tusea convulsiv─â. De altfel, unele persoane ├«l folosesc ┼či ├«n crizele de astm.

Gutuile sunt un remediu la ├«ndem├ón─â ├«n aceast─â perioad─â pentru cazurile de infec┼úii gastro-intestinale sau diaree. Astfel, se prepar─â un decoct din 5 grame de frunze de gutui, peste care se toarn─â 200 de ml de ap─â fiart─â. Decoctul se ┼úine pe baie de aburi ├«nc─â 20 de minute. Se las─â la r─âcit ┼či se pune ├«ntr-o sticl─â, care se completeaz─â cu ap─â fiart─â ┼či r─âcit─â. Se iau zilnic 2 linguri de decoct de trei ori.

Ceaiul din frunze de gutui este remediu excelent ├«mpotriva m─âre┼úii ┼či se folose┼čte cu ├«ncredere pentru ├«nt─ârirea firului de p─âr ┼či hr─ânirea lui.