Proprietăţile curative ale piperului roşu

1 2 jpg jpeg

Acesta nu este o invenţie recentă din industria alimentară, ci un ingredient folosit încă din vechime de multe popoare.

Originar din America Centrală şi de Sud, piperul roşu este extras din ardeiul roşu de cayenne. Iuţeala sa este determinată de o substanţă cunoscută sub numele de capsaicină.

Accelerează metabolismul

Pentru că pe doamne le preocupă mai mult subiectul legat de slăbit, iată că piperul roşu sau cayenne este un aliment cheie în arderea grăsimilor care se depun pe şolduri, abdomen şi nu numai.

Substanţa minune, capsaicina, accelerează metabolismul şi reduce grăsimile.

Celebra cântăreaţă Beyonce a slăbit cu ajutorul unei limonade cu piper roşu. Atenţie, dacă vrei să pui în practică dieta ei, care presupune să bei doar această limonadă şi să nu mai consumi alimente solide, cere neapărat sfatul specialistului! Se pot crea dezechilibre în corp şi n-ar fi de dorit să schimbi o problemă de sănătate cu alta.

Limonadă cu piper roşu

Ai nevoie de următoarele ingrediente:

- 10 linguri de suc proaspăt de lămâie

- 10 linguri de sirop de arţar

- 1,5 l de apă fiartă şi răcită

- 6 linguriţe rase de pudră de piper roşu

Procedează astfel:

Amestecă toate ingredientele şi bea lichidul obţinut pe durata unei zile. Nu depăşi 2l pe zi.

Pentru că vei consuma doar această limonadă, deci nu şi alte lichide, te poţi simţi slăbit. Vei da repede jos circa 1 kg pe zi. Limonada aceasta va acţiona ca o cură de detoxificare şi va ajuta organismul să elimine toxinele şi surplusul de apă.

Atenţie!

Nu se recomandă să ţii cura mai mult de 1-2 zile! Odată ce renunţi la limonada respectivă, adoptă o dietă echilibrată.

Reduce inflamaţiile şi durerile articulare

Pasta de piper roşu combate durerile articulare. Nu numai că face asta dar este un aliat major împotriva durerilor şi are un efect antiiritant. Piperul obţinut din ardeiul roşu de tip cayenne măreşte circulaţia în zona în care este aplicat şi elimină durerea de articulaţie. În plus, capsaicina are rolul de a trata durerea şi acţionează la nivel senzorial, impiedicând transmiterea semnalului unui neurotransmiţător responsabil cu semnalele de tip durere la nivelul creierului.

Cum o prepari

Amestecă o cană de făină cu un gram de piper roşu şi puţin ulei esenţial din plante. Este indicat ca, înainte de a aplica pasta de piper roşu pe piele, să aplici un ulei vegetal (de măsline sau de floarea-soarelui), pentru a combate iritaţiile. Dacă ai suferit un accident recent, nu este bine să foloseşti pastă de piper, fiindcă va creşte temperatura din locul afectat dar şi inflamaţia. Cu alte cuvinte, foloseşte acest remediu numai pentru durerile cronice.

Ameliorează durerile de cap

Dacă îl consumi sub formă de apă în care vei adăuga 1-3 linguriţe din acest condiment benefic pentru sănătate se spune că îţi va trece migrena. Evident că nu este vorba despre acea durere care s-a cronicizat. Se pare că atunci când piperul roşu ajunge în stomac, creierul elimină endorfine, nişte substanţe chimice care elimină durerea în mod natural.

Alte efecte benefice ale leacurilor cu piper roşu

De la medicina tradiţională asiatică, până la cea indiană, piperul roşu este folosit ca remediu pentru diverse afecţiuni.

- Îmbunătăţeşte circulaţia sanguină,

- Tratează ulcerul,

- Combate sinuzita,

- Îmbunătăţeşte sănătatea inimii,

- Reduce simptomele psoriazisului,

- Scade colesterolul.

Ştiai că...

...din ardeiul iute roşu s-a extras pentru prima oară vitamina C?