Proprietăţile ceaiului din frunze de afin

2 jpg jpeg

Frunzele de afin au proprităţi antiinflamatoare, dar au si proprietatea de a reduce cantitatea de zahăr din sânge. Pentru efecte maxime, cel mai bine este să bei câte o cană, de două-trei ori pe zi, înainte de masă, cu un sfert de oră. Cel mai bine este să îl consumi neîndulcit sau poţi să adaugi o linguriţă de miere de albine.

Proprietăţile ceaiului din frunze de afin: luptă cu infecţiile urinare

Ceaiul ob┼úinut din frunze de afine este indicat ├«n tratatrea infec┼úiilor urinare, fiindc─â are propriet─â┼úi antiseptice. Peste o linnguri┼ú─â de fructe uscaTte torni o can─â cu ap─â fierbinte ┼či la┼či la infuzat o jum─âtate de or─â.

Sucul de afine este eficient în cazul infecţiilor urinare, pentru că atacă bacteriile care se formează pe mucoasa vezicii urinare. Bea câte un pahar cu ceai de afine, de trei ori pe zi.

Eficient în caz de diaree

Printre propriet─â┼úile frunzelor de afin se num─âr─â ┼či aceea de a lupta eficient cu diareea. De aceea, po┼úi bea una-dou─â c─âni cu ceai de fruze de afin de fiecare dat─â c├ónd te confrun┼úi cu acest─â problem─â, datorit─â propriet─â┼úilor astringente ┼či a con┼úinutului bogat de tanin. De asemenea, are rol protector asupra mucoasei intestinale.

Proprietăţile ceaiului din frunze de afin: recomandat în caz de diabet

Frunzele de afin sunt eficiente ┼či ├«n caz de diabet, mai ales ├«n fazele incipiente ale bolii. Ceaiul ob┼úinut din frunze de afin are proprietatea de a sc─âdea nivelul de zah─âr din s├ónge.

De asemenea, datorită conţinutului bogat de flavonoizi, oferă protecţie împotriva bolilor de inimă, în special a aterosclerozei, cauzată de depunerea de lipide pe vasele de sânge.

Util în caz de ulcer

┼×i bolnavii de ulcer pot apela la aceat─â licorare, care are efect cicatrizat ┼či rol protector asupra mucoasei gastrice. Cel mai bine este s─â ├«l bei ├«nainte de mas─â, cu jum─âtate de or─â ├«nainte.