Proprietăţile ceaiului de angelică

1 2 jpg jpeg

Angelica este o plantă ierboasă înaltă (tulpina sa poate ajunge la o înălţime de 2 metri), care creşte preponderent în zonele montane, fiind şi ocrotită de lege, pentru a se evita dispariţia sa. Are flori albe, dispuse în umbrele mari, globulare, seminţe cu gust astringent-aromat şi un rizom din care se desprind rădăcini lungi.

În scopuri medicinale se recurge la planta cultivată, de la care se folosesc rădăcinile, de culoare închisă, negricioasă şi cu miros aromat caracteristic, precum şi tulpina, seminţele sau frunzele.

Planta se poate folosi în scop sub formă de ceai, macerat la rece, ulei volatil, tinctură sau pulbere.

În cele ce urmează, vom vorbi despre proprietăţile ceaiului de angelică. Iată care sunt acestea!

Proprietăţile ceaiului de angelică - ce conţine angelica

Deşi este la mare modă folosirea rădăcinii, efectele terapeutice cele mai spectaculoase le au florile sale şi, mai ales, seminţele, care sunt foarte bogate într-un ulei aromatic cu efecte cu totul speciale. Planta se recoltează imediat după-amiaza, în zilele însorite, când are maximum de principii active.

Angelica conţine vitamina B1, uleiuri volatile, acid angelic şi principii amare. De asemenea, planta are diferite proprietăţi: stimulent cerebral, antiseptic, depurativ, diuretic, tonic digestiv, carminativ, calmant, analgezic şi antireumatic.

Proprietăţile ceaiului de angelică - ce boli vindecă

Stări depresive, astenie, isterie, afecţiuni psihosomatice; dificultate de concentrare, întârziere de dezvoltare mentală la copii; bulimie; colită de fermentaţie, colită de putrefacţie, gastrită hipoacida, indigestie; anorexie, anorexie psihică, digestie dificilă; epidemii de gripă, epidemii diverse; tulburări de ciclu menstrual, dereglări hormonale la femei, însoţite de simptome diverse (acnee, hirsutism, ţesut adipos în exces); cancer; boli infecţioase grave (TBC, hepatită virală); scleroză în plăci; paralizie.

Prin calităţile sale tonice şi psihotrope, angelica este capabilă să elimine stările de blocaj ale celor grav bolnavi, stări caracterizate prin inapetenţă, vomă, apatie, pesimism şi absenţa dorinţei de a trăi, de a lupta cu boală.

Sunt numeroase cazurile în care, deşi boală este vindecabilă, pacientul nu este capabil să susţină lupta cu el însuşi, care este, de fapt, şi cea mai grea. Se spune că angelica, alături de rugăciune, este un remediu cu adevărat magic în aceste stări-limita, în care este nevoie de o susţinere adecvată, pentru ca pacientul să poată depăşi pragul critic.

Proprietăţile ceaiului de angelică - contraindicaţii

Angelica este contraindicată femeilor în perioada de graviditate, având proprietăţi avortive, dar şi pe timpul alăptării. De asemenea, consumul de angelică este interzis persoanelor care suferă de diabet.

Se recomandă consultul unui medic homeopat înainte de începerea unui tratament cu angelică.