Plicurile de ceai refolosite vindecă iritaţiile şi rănile superficiale

1 2 jpg jpeg

Când pielea are de suferit

Ţi s-a întâmplat să te tai la epilat sau la bărbierit? Pliculeţele de ceai roşu sau Rooibos puse pe pielea iritată ori rănită grăbesc vindecarea. Este un remediu util şi contra eczemelor.

Dacă ai tenul sau buzele uscate

Ceaiul negru conţin acid tanic care hidratează pielea. Iată de ce atunci când ai buzele uscate sau tenul deshidratat este de ajuns să aplici câteva pliculeţe de ceai folosite pe zonele cu probleme pentru a scăpa de neplăceri.

Tot datorită acidului tanic, ceaiul negru este un leac de luat în calcul după un vaccin, dacă locul devine dureros. După prepararea infuziei, aplică plicul de ceai pe zona cu probleme.

Contra cearcănelor

După prepararea ceaiului, nu arunca plicurile de ceai. Pune-le la frigider câteva ore. Aplicate pe ochi, sunt un bun remediu împotriva cearcănelor. Lasă-le să acţioneze 15-20 de minute, timp în care te relaxezi.

Elimină senzaţia de picioare grele

Când îţi simţi picioarele obosite, grele sau dacă au un miros neplăcut, refoloseşte plicurile de ceai negru sau de soc, mentă, sulfină, urzică. Imediat după ce ai strecurat infuzia, nu arunca plicurile. Pune-le într-un vas cu apă fierbinte şi afundă-ţi picioarele pentru o jumătate de oră.