Plantele medicinale îţi sporesc fertilitatea

1 2 jpg jpeg

Brânca ursului, stimulent hormonal

Este cunoscută ca fiind cea mai bună plantă pentru probleme de fertilitate, mai ales datorită faptului că este unul dintre cele mai puternice stimulente hormonale şi tonice sexuale naturale, atât pentru femei cât şi pentru bărbaţi.

În cazul tratamentului cu branca ursului la bărbaţi rezultatul este creşterea numărului de spermatozoizi. Planta acţionează şi asupra mobilităţii acestora şi asupra calităţii spermei. Tinctura de brânca ursului ajută în cazul bărbaţilor atât la nivel hormonal cât şi psihic.

Administrarea la femei stimulează activitatea ovarelor, deoarece ajută la reîntinerirea organismul şi are efect reglator asupra ciclului menstrual.

Urzica întăreşte imunitatea

Celebră pentru înţepăturile ei, urzica întăreşte imunitatea. Printre numeroasele beneficii pe care ţi le oferă, acestă plantă se numără şi sporirea fertilităţii.

Este recomandat să consumi o dată la 3 zile o mână de urzici fierte, aşa simple sau în combinaţie cu alte legume sau cu lămâie. Şi zeama în care fierbi urzicile este bună de băut. Trebuie să ţii cont de faptul că acest tratament trebuie urmat pe parcursul a 2-3 luni şi nu trebuie să te supui surmenajului.

Seminţele de in te feresc de constipaţie

Sunt ideale pentru sănătatea tranzitului intestinal, mai ales la nivelul colonului. Au un efect puternic de detoxificare şi stimulează peristaltismul, ferindu-te astfel de apariţia constipaţiei.

Printre efectele seminţelor de in se regăseşte sporirea fertilităţii. Pentru asta este indicat să le consumi în stare crudă, ori de câte ori ai ocazia, o dată la 2 zile.

Citeşte şi: Seminţele de in îţi întăresc oasele

Ceaiul de coada-şoricelului

Acţiunea acestui ceai este recunoscută mai ales datorită efectelor benefice la nivelul aparatului genital feminin. Este util pentru reglarea mentruaţiei, facilitează ovulaţia, este un bun protector impotriva infecţiilor vaginale şi cel mai important sporeşte fertilitatea.

Pentru a te bucura de toţi nutrimenţii pe care îi conţine bea o ceaşcă de ceai dimineaţa pe stomacul gol. Poţi să apelezi şi la băile de şezut, sau să îţi pui în apa din cadă o mână de plantă într-un săculeţ.

Ciuboţica-cucului protejează colul uterin

Ajută la reglarea glerei cervicale, a mucusului de la nivelul colului uterin care poate împiedica sarcina să avanseze dacă este prea vâscos. Are grijă ca toate funcţiile organelor genitale feminine să funcţioneze normal. Poate fi consumat sub formă de ceai sau spălături interne.