Plante medicinale care conţin fier

1 2 jpg jpeg

Plante medicinale care conţin fier: frunzele de mur

Fierul are un rol important în producerea hemoglobinei. Frunzele de mur sunt o sursă generoasă de fier. Prepară o infuzie din două linguri de frunze la un litru de apă, după care bea câte 2 căni pe zi.

┼×i m─âcri┼čul are un con┼úinut ridicat de fier. Pulberea de m─âcri┼č o po┼úi ob┼úine acas─â prin pisarea r─âd─âcinilor, fie o po┼úi procura din magazinele cu produse naturiste. Ia c├óte o jum─âtate de linguri┼ú─â de pulbere, de patru ori pe zi.

Contraindica┼úii! Datorit─â con┼úinutului de acid oxalic, m─âcri┼čul nu este indicat celor cu reumatism.

Catina con┼úine fier - fructele de c─âtin─â sunt de ajutor ├«n cazul deficien┼úei de vitamine ┼či de minerale, au efecte regeneratoare ┼či revigorante. ├Än special ├«n anotimpul rece, c─âtina, bogat─â ├«n vitamina C, completeaz─â doza zilnic─â necesar─â persoanelor anemice (cauzat─â ├«n cele mai multe din cazuri de lipsa de fier din organism) ┼či a celor care depun eforturi fizice ┼či intelectuale. ┼×i cardiacii ┼či cei care sunt ├«n perioada de convalescen┼ú─â pot beneficia de puterea terapeutic─â a c─âtinei.

Prepar─â infuzia din 1-2 linguri┼úe de plant─â uscat─â la o can─â de ap─â clocotit─â. Las─â vasul acoperit 8-10 minute, apoi strecoar─â ┼či bea c├óte 2 c─âni pe zi. ├Än cazul lipsei de fier trebuie urmat tratamentul 30 de zile.

Plante medicinale care conţin fier: urzica

Dintre ÔÇ×medicamenteleÔÇŁ naturii, fitoterapeu┼úii recomand─â pentru tratarea anemiei remediile din urzic─â. Consumate pe perioade mai lungi de timp, leacurile din urzic─â ajut─â la ├«mbun─ât─â┼úirea tonusului ┼či ameliorarea st─ârilor de oboseal─â ┼či de epuizare.

Prepar─â un amestec din urm─âtoarele: 20 g frunze de urzic─â, 10 g m─âcri┼č iepuresc ┼či 10 g patlagin─â. Pune plantele ├«ntr-un litru de ap─â rece ┼či las─â-le la macerat timp de 12 ore, dup─â care pui amestecul la fiert timp de 10 minute. La sf├ór┼čit, amestec─â cu 2-3 linguri de miere. Las─â s─â se r─âceasc─â, fitreaz─â ┼či bea c├óte o can─â pe zi de macerat, timp de trei s─âpt─âm├óni.

┼×i sucul proasp─ât de urzic─â este un bun tratament ├«n cazul anemiei. Pune la fiert ├«ntr-un litru de ap─â o m├ón─â de urzici proaspete ┼či las─â s─â fiarb─â timp de 10 minute, dup─â care strecoar─â ┼či bea sucul ob┼úinut pe parcursul zilei. Urmeaz─â tratamentul timp de dou─â-trei s─âpt─âm├óni.

Plante medicinale care con┼úin fier: cre┼úi┼čoara

Cunoscut─â ┼či sub denumirea popular─â de cre┼ú─ârel sau umbra muntelui, cre┼úi┼čoara este o alt─â plant─â recomandat─â ├«n tratarea simptomelor anemiei, datorit─â compozi┼úiei sale bogate ├«n s─âruri minerale. Ceaiul din cre┼úi┼čoar─â ├«l prepari dintr-o lingur─â de plant─â (p─âr┼úile aeriene ┼či subterane) la 250 ml de ap─â fierbinte.

Pune apa la fiert ┼či adaug─â c├ónd ea clocote┼čte lingura de plant─â. Fierbe ceaiul timp de 10-15 minute, dup─â care las─â-l s─â se r─âceasc─â, strecoar─â ┼či bea c├óte 3 c─âni pe zi, diminea┼úa, la pr├ónz ┼či seara. Urmeaz─â cura timp 20 de zile.