Plante medicinale bune pentru stomac

1 2 jpg jpeg

Durerile se stomac sunt extrem de nepl─âcute ┼či apar ca urmare a afec┼úiunilor gastrointestinale ┼či digestive. La baza acestor probleme stau, bine├«n┼úeles, alimenta┼úie nepotrivit─â sau excesele alimentare.

Plante medicinale bune pentru stomac: g─âlbenele ┼či t─ât─âneas─â

Gastrita este o inflama┼úie acut─â a mucoasei stomacului, care duce la apari┼úia de leziuni, hemoragii ┼či perfora┼úii. Lipsa poftei de m├óncare, grea┼úa, durerile de cap, senza┼úia de arsur─â ├«n stomac, balonarea sunt simptome ale bolii.

Ceaiul de g─âlbenele are propriet─â┼úi calmante ┼či cicatrizante. Infuzia ob┼úinut─â dintr-o lingur─â de plant─â uscat─â la 250 ml de ap─â se bea, de preferin┼ú─â, di┬şminea┼úa pe stomacul gol, o dat─â pe zi.

R─âd─âcina de t─ât─âneas─â se recomand─â pentru formele acu┬şte de gastrit─â. Aceast─â plant─â este foarte eficient─â ├«n calmarea arsurilor stoma┬şcale ┼či ├«n cicatrizarea leziu┬şnii. Se pun 2 linguri┼úe de plant─â uscat─â la o can─â de ap─â. Este indicat s─â se bea c├óte 2 c─âni pe zi.

Plante medicinale bune pentru stomac: flori de salc├óm ┼či sun─âtoare

Florile de salc├óm calmea┬şz─â arsurile la stomac ┼či ate┬şnuea┬şz─â durerile ├«n ulcerul gastric ┼či duodenal. Bea c├óte dou─â c─âni de ceai de flori de salc├óm pe zi, ├«ntre mese, de preferat. Infuzia se face din dou─â linguri┼úe de flori.

Sun─âtoarea este o alt─â plant─â calmant─â care combate senza┼úiile de durere ┼či de usturime ├«nt├ólnite la persoanele care sufer─â de aceast─â boal─â. Se beau c├óte 1-2 c─âni de ceai de sun─âtoare pe zi, diminea┼úa ┼či seara.

Frunzele de zmeur, mai precis pudra ob┼úinut─â prin m─âcinarea lor cu r├ó┼čni┼úa, are efect antiacid, hemostatic si cicatrizant, ajut├ónd la ├«nchiderea leziunilor ce apar pe pere┼úii stomacului ├«n cazul ulcerului gastroduodenal. Se administreaz─â c├óte patru linguri┼úe de pulbere pe zi.

Plante medicinale bune pentru stomac: p─âtlagin─â

Ceaiul de p─âtlagin─â ac┼úio┬şneaz─â ├«mpotriva bacteri┬şei Helicobacter pylori ce populeaz─â stoma┬şcul, res┬şponsabil─â pentru apari┬ş┼úia gastritelor. Se face infuzie din dou─â linguri de plant─â la 250 ml de ap─â clocotit─â ┼či se bea din ea toat─â ziua.

Plante medicinale bune pentru stomac: r─âd─âcin─â de lemn-dulce

R─âd─âcina de lemn-dulce are propriet─â┼úi antiinflamatoare, antibacteriene, antiulceroase ┼či cicatrizante. Se consum─â sub form─â de macerat la rece: 1-2 linguri┼úe de r─âd─âcin─â la o can─â cu ap─â, care se bea ├«n cursul unei zile, ├«n cure de 1-2 luni, ├«n special prim─âvara ┼či toamna c├ónd se declan┼čeaz─â durerile.

Plante medicinale bune pentru stomac: mu┼če┼úel

Ceaiul de mu┼če┼úel nu ar trebui s─â lipseasc─â din nicio cas─â, infuzia fiind de mare ajutor ├«n tratatea tulbur─ârilor digestive: spasme stomacale, colici, stomac deranjat, flatulen┼ú─â (gaze intestinale), ulcere, etc. Ceaiul de mu┼če┼úel se bea dup─â mesele principale, la fel ca ┼či cel de ment─â.

Plante medicinale bune pentru stomac: ment─â

Menta con┼úine substan┼úe care calmeaz─â mu┼čchii stomacului, stimuleaz─â producerea bilei ┼či ├«mbunat─â┼úe┼čte digestia, ceaiul fiind eficient pentru balonare, gaze intestinale, digestie lent─â.

Astfel, se adaug─â 2 linguri┼úe de frunze de ment─â proaspete sau uscate ├«n 250 ml ap─â fierbinte ┼či se lasa la infuzat 10 minute. Se bea ├«ntotdeauna dup─â mesele principale.