Plante din grădina ta, bune de leac

2 2 jpg jpeg

Lavanda tratează insomnia

Dacă insomnia nu-ţi dă pace, există un remediu natural eficient chiar în grădina ta: lavanda. Ca să scapi de insomnie, e bine să bei ceai de lavandă, de 2-3 ori pe zi. Te ajută, de asemenea, la eliminarea toxinelor din organism. Lavanda ameliorează durerile de cap şi durerile musculare.

Cimbrul, contra balonării

În afară de a fi un excelent condiment, cimbrul este şi un adevărat medicament. Acesta luptă eficient contra infecţiilor. Este vorba despre cele pulmonare şi despre infecţiile apărute în zona gâtului.

Este şi un bun remediu împotriva reumatismului. Ajută la eliminarea simptomelor neplăcute ale balonării. Cimbrul se poate folosi ca leac sub formă de ceai, care se prepară dintr-o linguriţă de plantă mărunţită peste care se toarnă 250 ml de apă clocotită.

Verbena, bun sedativ

Cu toate că este cunoscută ca o plantă decorativă foarte frumoasă, verbena are şi proprietăţi vindecătoare.

Ceaiul preparat din florile acestei plante combate stările de anxietate, calmează durerile de stomac şi este foarte eficient în lupta cu migrenele.

Dacă suferi de reumatism, e indicat să bei în fiecare dimineaţă o cană de ceai de verbena. Se prepară dintr-o linguriţă de flori pisate şi apă.

Gura leului, bună contra eczemelor

Florile de gura-leului sunt eficiente în tratarea anumitor afecţiuni, sub formă de cataplasmă, tinctură sau ceai.

Gura-leului este recomandată pentru persoanele care suferă de arsuri stomacale, de afecţiuni ale ficatului, dar şi de infecţii ale gâtului. Totodată, este eficientă şi în vindecarea eczemelor.