Plante care te scapă de stres

1 2 jpg jpeg

Indiferent de factorul

, răspunsul organismului este acelaşi. Cantităţi mari de adrenalină sunt vărsate în organism, pregătindu-te pentru a începe lupta sau pentru a o abandona. În majoritatea cazurilor consilierea psihologică şi tehnicile de relaxare pot fi de ajutor. Un rol important îl joacă şi remediile din plante.

Plantele cu efect relaxant precum vindecea, balsamul de lămâie, levănţica, muşeţelul, verbina sau gura lupului pot fi preparate sub formă de ceaiuri care reduc tensiunea şi stresul nervos.

Valeriana este ideală pentru calmarea tensiunilor şi a nervozităţii. Gustul este puternic, de aceea, este posibil să preferaţi tabletele. Te ajută să adormi rapid, dar şi la un somn profund în timpul nopţii.

Are proprietăţi asemănătoare valerianei. Se foloseşte pentru reglarea bătăilor inimii de origine nervoasă, tulburări de menopauză, liniştirea stărilor de sufocaţie în astmă, precum şi reglarea presiunii sângelui, făcând să scadă tensiunea arterială. Se recomandă în toate stările în care organele sânt antrenate de o excitaţie nervoasă. Se poate folosi sub formă de ceai, 15 g de plantă mărunţită la 200 g apă. Se iau 3-5 linguri pe zi.

Preparatele din păducel au însuţirea de a regla tulburările nervoase ale inimii, exercită o acţiune calmantă asupra sistemului nervos, având în acelaşi timp şi proprietatea de a scădea puţin tensiunea arterială. La cardiaci se recomandă ca o completare a tratamentului cu digitală. Ceaiul de flori se prepară prin infuzie. O linguriţă de flori se opăreşte cu 250 g apă clocotită. După 15 minute, ceaiul se strecoară, se îndulceşte şi se bea în cursul unei zile.

Medicamentele pentru controlarea simptomelor şi pentru îmbunătăţirea stării de spirit nu sunt un panaceu, dar poate ameliora simptomele.

Serotonina şi triptofanul au efect calmant asupra minţii şi corpului. Pentru seronotonină, consumă din abundenţă alune, curmale, smochine, ananas, papaia, roşii şi vinete. Pentru triptofan, cartofi, boabe de fasole, paste, orez şi pâine integrală.

După un episod stresant încearcă să reorganizezi evenimentele pentru a evita stresul. Planifică-ţi viaţa astfel încât să reduci la minimum luarea de sarcini în plus şi învaţă să spui „nu”. Yoga, meditaţia, exerciţiile de relaxare, masajul şi băile calmante ar putea să te ajute.