Plante care te scapă de indigestie

1 2 jpg jpeg

Chimenul calmează durerile abdominale Chimenul calmează spasmele abdominale, tratează balonarea şi taie greaţa. Infuzia preparată din 2 linguriţe de fructe la o cană cu apă are proprietatea de a elimina gazele din stomac. Se beau 2-3 căni pe zi. Câteva seminţe de chimen consumate înainte de masă ţin departe senzaţia de stomac plin.

Bogat în potasiu, sodiu şi sulf, mărarul este un foarte bun diuretic. Are proprietati digestive, antispastice şi antiinflamatorii. Frunzele de mărar stimulează diureza şi elimină gazele din stomac. Seminţele sunt folosite pentru a scăpa de neplăcerile cauzate de o masă copioasă şi o indigestie deficitară. Infuzia se prepară din o linguriţă cu seminţe uscate la o cană cu apă clocotită. Se beau 2-3 căni pe zi.

Pelinul este considerat un detoxifiant al organismului, stimulând şi mărind secreţia organelor digestive. Se recomandă aproape în toate bolile aparatului digestiv ca lenevirea stomacului, lipsă de aciditate, vărsături. Se recomandă în cantităţi moderate în inflamaţiile cronice ale aparatului digestiv, inclusiv în dispepsiile (tulburare a procesului de digestie) însoţite de constipaţie. Se foloseşte sub formă de infuzie dintr-o linguriţă plantă la o cană cu apă. Se beau 1-2 căni pe zi, maximum 3 zile. Tinctura se prepară din 10 g plantă la 100 ml alcool de 70⁰, prin macerare timp de 8 zile. Se iau câte 15-20 picături de 3 ori pe zi, nu mai mult de 3 zile. Femeile însărcinate nu au voie să consume pelin.

Cicoarea stimulează secreţia de bilă fără de care digestia nu se poate realiza. Ceaiul din rădăcină sau din plantă favorizează digestia şi stimulează funcţiile hepatice şi renale. De asemenea, cicoarea ajută la eliminarea toxinelor, fiind de folos ficatului. Se face o infuzie din 15 g frunze uscate la un litru de apă. Se beau 2 căni pe zi, după o masă copioasă.

Ceaiul de muşeţel este un bun calmant pentru durerile stomacale. Se recomandă contra diareei, precum şi în afecţiuni intestinale. În cazul balonărilor de stomac, se recomandă un ceai preparat din o lingură de flori de muşeţel la o cană cu apă clocotită. Se beau 2-3 căni pe zi. Poţi face o cură cu ceai de muşeţel timp de două luni.