Plante care te ajută să slăbeşti

1 2 jpg jpeg

Bogate în apă şi fibre, frunzele de ţelină sunt perfecte dacă vrei să accelerezi arderea grăsimilor şi să scapi rapid de kilogramele în plus. De asemenea, sucul de ţelină este recomandat pentru slăbire deoarece are un bun efect detoxifiant.

este cunoscută pentru efectul tonic, pentru drenarea bilei sau eliminarea toxinelor. Infuzia se prepară din 2 linguriţe plantă la o cană cu apă clocotită. Se beau 2 căni pe zi. Planta deţine cele mai puternice calităţi terapeutice în luna mai.

Ceaiul din frunze de afin este excelent atât ca adjuvant în slăbire, cât şi ca supliment în cazul persoanelor ce suferă de diabet. Ceaiul se prepară dintr-o lingură cu frunze uscate, peste care se toarnă 500 ml de apă. Se bea zilnic timp de 2 săptămâni.

Pentru obţinerea efectelor dorite se pot consuma fructele proaspete, uscate sau congelate în cure de 100 gr. pe zi timp de 2 săptămâni.

Frunzele de frasin au o puternică acţiune diuretică, ajutând la îndepărtarea celulitei. Ceaiul se prepară dintr-o linguriţă de frunze uscate la o cană cu apă clocotită. Se beau 33 căni pe zi, cu 20 de minute înainte de mese.

Pe lângă vitaminele şi mineralele pe care le conţine, urzica alungă pofta de mâncare, oferind energia de care ai nevoie pe parcursul unui regim de slăbire.

De asemenea, contribuie la normalizarea nivelului glicemiei din organism, prevenind pofta de dulciuri. Infuzia se prepară dintr-o lingură de frunze la o cană cu apă clocotită. Se beau 2-3 căni pe zi.

Ceaiul din frunze de dud ajută la scăderea în greutate şi tratează boli precum ulcerul şi gastrita. Infuzia se prepară dintr-o linguriţă de frunze uscate la o cană cu apă clocotită. Se beau 2 căni pe zi.