Plante care reglează activitatea tiroidei

1 2 jpg jpeg

Ghimbir Recomandat în caz de indigestie, stare de greaţă sau dureri articulare, ghimbirul este indicat şi dacă ai tulburări tiroidiene. Îl poţi adăuga în ceaiuri, în mâncărurile tale. Îţi va oferi un plus de magneziu, potasiu şi zinc, minerale de care tiroida are nevoie pentru a funcţiona normal. Alga marină brună Remediile preparate din această plantă sunt indicate celor care suferă de tiroidă leneşă. Are un conţinut ridicat de iod, un mineral care susţine sănătatea acestei glande. Suplimentele cu alge marine brune îi aduc un plus necesar de iod. Le găseşti sub formă de capsule sau de pulbere care se poate lua cu apă sau cu suc de fructe. Lemn dulce În caz că ai tiroida leneşă, poţi să recurgi şi la remediile cu lemn dulce. Vei alunga oboseala inexplicabilă, unul dintre simptomele principale ale hipotiroiei. De asemenea, suplimentele şi leacurile cu lemn dulce scad riscul de a suferi de cancer tiroidian.

Cunoscut ca un bun leac în caz de sindrom premenstrual sau pentru alungarea simptomelor premenopauzei, uleiul de ciuboţica cucului este benefic şi persoanelor diagnosticate cu hipotiroidie. În plsu, te ajută să scapi de neplăcerile care însoţesc aceată afecţiune: căderea părului, menstruaţie abundentă.

Seminţele de in menţin sănătatea glandei tiroide şi sunt benefice sistemului digestiv, mai ales datorită fibrelor pe care le conferă. Previn constipaţia şi riscul de a suferi de cancer de colon. Ai nevoie de o linguriţă de seminţe pe zi pe care fie le adaugi în salate, fie le laşi peste noapte în puţină apă şi le iei dimineaţa pe stomacul gol.