Plante care pot înlocui carnea roşie

1 2 jpg jpeg

este componenta principală a hemoglobinei care transportă oxigenul şi dioxidul de carbon spre şi dinspre celule. Pentru a fi absorbit, fierul are nevoie de vitamina C pentru a-şi schimba valenta la nivelul stomacului.

Buna funcţionare a sistemului imunitar este dependentă de fier. De aceea, poate fi principalul motiv de îngrijorare pentru toţi vegetarienii.

Potrivit specialiştilor, pentru adulţi, doza zilnică recomandată de fier este cuprinsă între 8 şi 27 mg.

Pătrunjelul este un antioxidant, tonic general şi purificator al organismului. Acesta întăreşte imunitatea.

O jumătate de ceaşcă de pătrunjel proaspăt sau o lingură de pătrunjel uscat oferă necesarul zilnic de fier. În plus, conţine şi vitamina C necesară oganismului pentru a absorbi fierul.

De asemenea, o legatură de pătrunjel furnizează mai multe proteine decât 2 ouă, devenind un aliat de nădejde în curele de slăbire, deoarece conferă senzaţia de saţietate.

Bogat în substanţe nutritive, spanacul oferă aproape jumătate din necesarul zilnic de vitamina A. De asemenea, acesta este bogat în fier, calciu, precum şi vitamina K.

Doar trei căni de spanac conţin 18 mg de fier, astfel, o salată de spanac este suficientă pentru a întruni necesarul zilnic de fier. O salată de spanac oferă oricărei persoane o cantitate importantă de vitamine şi minerale.

Fasolea este la fel de bogată în proteine precum carnea de pui, peştele sau ouăle. În plus, are puţine grăsimi, calorii şi sodiu, conţinând fibre, carbohidraţi şi o cantitate moderată de acizi graşi omega 6.

De asemenea, este bogată în fier, un supliment natural energetic, fiind indicat mai ales femeilor.

Persoanele care donează sânge în mod regulat, femeile cu hemoragii menstruale excesive, precum şi femeile gravide şi care alăptează pot fi expuse riscului de carenţă de fier.