Plante care ne fac somnul mai uşor

1 2 jpg jpeg

Păducelul

Frunzele şi fructele de păducel conţin numeroase substanţe care au efect sedativ asupra sistemului nervos central, contribuind la pregătirea corpului pentru somn.

De asemenea, planta are un rol important în creşterea fluxului de sânge cu oxigen spre inimă şi creier, fiind un bun adjuvant în afecţiuni precum ateroscleroză, cardiopatie ischemică şi stări de labilitate psihică.

Zmeura

Extractul de zmeură este bogat în flavonoide, taninuri, minerale şi vitamina C, motiv pentru care este indicat în caz de insomnia şi hipertensiune arterială.

Sunătoarea

Ceaiul de sunătoare oferă efecte de relaxare şi calmare, fiind indicat în cazul persoanelor care suferă de insomnii.

De asemenea, sunătoarea este recomandată şi în caz de tulburări nervoase.

În cazul în care se urmează un tratament de lungă durată se recomandă evitarea expunerii la soare, întrucât ingestia de sunătoare poate duce la decolorarea pielii.

Valeriana

Această plantă este folosită de peste 1000 de ani ca somnifer natural.

Consumul de ceai de valeriană are un uşor efect tranchilizant asupra sistemului nervos, inducand starea de calm înainte de culcare.

Floarea pasiunii

Floarea pasiunii este o plantă cunoscută pentru proprietăţile sale de a induce somnul, precum şi pentru înlăturarea stărilor de anxietate.

Această plantă este cunoscută drept un adjuvant de nădejde în tratamentele care au ca scop relaxarea şi obţinerea echilibrului.