Plante care îţi vin în ajutor dacă ai bilă leneşă

1 2 jpg jpeg

Ce se întâmplă de fapt în organismul nostru şi de ce bila devine leneşă? Din cauza faptului că efortul necesar este prea mare, bila se blochează, nu se mai elimină, iar digestia se desfăşoară greoi.

În plus, grăsimile care nu sunt bine digerate suferă în intestin un proces de fermentaţie, cu eliberare de gaze şi spasm intestinal, de aici şi senzaţia de balonare şi durere pe care o simt cei cu bila leneşa după o masă cu multe calorii. Ce alimentaţie trebuie urmată pentru a nu solicita prea tare bila Cei care au o bilă leneşă ar trebui să aibă o dietă specială care să nu inclusă alimente care solicită prea mult fierea. Sunt recomandare supele de legume, carnea de curcan (preparată la abur sau fiartă ori făcută pe grătar), peşte, brânză de vaci nu foarte grasă, lapte degresat şi multe fructe şi legume. Mai puteţi mânca şi pâine prăjită, însă nu în cantităţi mari.

Eliminaţi din alimentaţia voastră mezelurile, prăjelile, grăsimile şi tot ce conţine carne tocată. Cei care au bilă leneşa au senzaţii de greaţă şi un gust amar, dar acuză şi dureri în zona dreaptă, sub coaste.

Puteţi apela cu încredere la plante pentru a vă simţi mai bine. De exemplu, rostopasca poate calma durerea provocată de bila leneşă. În aceată situaţie este ideală infuzia preparată din trei grame de frunze uscate la o cană cu apă. Se bea în decursul unei zile.

Şi cicoarea vine în ajutorul celor care au această afecţiune. Aceasta se poate folosi sub formă de salată preparată din frunze tinere sau ca infuzie. Infuzia se prepară astfel: 15 grame de frunze uscate la un litru de apă. Se bea două căni pe zi.

Şi păpădia este de ajutor. Trebuie să faci o infuzie din două linguriţe de plantă la o cană de apă. Se bea două căni pe zi, minimum.