Plante care îţi stimulează memoria

1 2 jpg jpeg

Consumul de alimente sănătoase poate să îmbunătăţească memoria. De asemenea, somnul de opt ore pe noapte, dar şi remediile naturiste te vor ajuta să-ţi îmbunătăţeşti

.

Salvia are capacitatea de a amplifica memoria, dar şi de a creşte performanţa intelectuală. De asemenea, planta are efecte benefice asupra creierului, nervilor şi sistemului endocrin, ameliorând puterea de concentrare în cazul persoanelor surmenate.

Ceaiul de salvie se prepară din 2 linguriţe de plantă uscată la 200 ml apă clocotită. Terapeuţii recomandă o cură cu infuzie de salvie, timp de două luni.

Deşi pare o plantă banală, întâlnită la tot pasul, pelinul este cunoscut pentru virtuţile sale tămăduitoare, dovedindu-şi eficienţa în tratarea a numeroase afecţiuni. Pelinul stimulează sistemul nervos central, fiind recunoscut ca un tonic cerebral puternic. Infuzia se preparată din 25 g frunze la un litru de apă clocotită, câte o cană înainte de fiecare masă.

Ceaiul de rozmarin îmbunătăţeşte memoria şi echilibrează sistemul nervos. De asemenea, este recunoscut ca unul dintre cele mai eficiente remedii împotriva oboselii mentale. Infuzia se prepară dintr-o lingură de plantă uscată la 250 ml apă clocotită.

Ceaiul de mentă este mai mult decât o băutură aromată. Planta îmbunătăţeşte atenţia, precum şi memoria pe termen lung. Ceaiul se prepară din 2 linguriţe de frunze uscate mărunţite la o cană de 200 ml de apă clocotită şi se lasă să se infuzeze vreme de 10-15 minute. Se consumă cald şi are efect decongestionat, calmant şi antispastic.

Folosirea îndelungată a ceaiului de pelin poate duce la efecte secundare precum ameţeli, insomnia, vărsături. De aceea, nu utilize acest ceai mai mult de 20-22 de zile.