Plante care îmbunătăţesc memoria

1 2 jpg jpeg

Oricâte preparate „miraculoase” ne oferă farmaciile când este vorba de performanţele creierului, să nu uităm de darurile naturii. Ne putem păstra tinereţea minţii consumând, sub formă de ceaiuri, capsule sau infuzii, anumite plante recunoscute pentru virtuţile lor terapeutice.

Aloe vera

Conţine toate vitaminele necesare organismului, aminoacizi esenţiali şi poate fi considerată un adevărat panaceu.

O găseşti în farmacii sub diverse forme: extract, pudră sau tinctură. Pudra nu păstrează toate proprietăţile plantei, dar este preferată de cei care nu suportă gustul amărui al sucului.

Gingko biloba

Are proprietăţi antioxidante, favorizează circulaţia cerebrală, protejează venele şi arterele, creşte rezistenţa la oboseală.

Tratamentul cu extract de Gingko biloba nu este recomandat persoanelor care iau medicamente anticoagulante. Dacă în primele zile de tratament apar dureri de cap, nu trebuie să te impacientezi, înseamnă că planta îşi face efectul.

Ginseng

Este un remediu excelent împotriva epuizării intelectuale şi fizice, creşte puterea de concentrare şi scade nivelul de stres.

Strămoşii noştri mestecau rădăcina de ginseng, noi avem la dispoziţie capsule – se ia o capsulă de trei ori pe zi, şi tinctură - 30 de picături de trei ori pe zi, adulţii, 15 picături, de trei ori pe zi pentru copii.

Soia

Şi-a câştigat deja reputaţia de plantă sănătoasă, fiind folosită în alimentaţia de zi cu zi. Fosfolipidelele pe care le conţine ajută la buna funcţionare a neuronilor, iar hormonii naturali previn apariţia cancerului de col sau de sân.

Stil de viaţă

Pentru a ne păstra „în stare bună de funcţionare” trebuie să ducem un stil de viaţă sănătos, cu odihnă suficientă, alimentaţie corectă, să stimulăm activitatea creierului permanent citind, dezlegând cuvinte încrucişate, încercând să memorăm zilnic câte ceva.