Plante care calmează nervii şi stările de anxietate

1 2 jpg jpeg

Anxietatea poate fi însoţită, uneori, şi de stări de nervozitate, care nu fac decât să ne afecteze într-un mod negativ organismul. Pentru a atenua aceste stări neplăcute, poţi apela cu încredere la ajutoarele oferite de Mama Natură - plantele!

Plante care calmează nervii şi stările de anxietate: Passiflora

Sub denumirea populară de ,,floarea pasiunii'', planta acţionează direct asupra sistemului nervos şi destinde muşchii în acelaşi timp.

Passiflora scade intensitatea şi frecvenţa stărilor de angoasă, de teamă fără motiv aparent, îmbunătăţeşte somnul şi viaţa psiho-afectivă în ansamblu, fără alte efecte secundare. Extractul de passiflora (îl poţi procura din magazinele naturiste) este indicat, de asemenea, pentru tratarea durerilor de cap şi a celor menstruale.

Plante care calmează nervii şi stările de anxietate: Ginseng

Potrivit medicinei tradiţionale chineze, ginsengul echilibrează Yin şi Yang-ul din noi, aducându-le în armonie perfectă. Extractul de ginseng este indicat pentru persoanele deprimate şi triste sau pentru cele care suferă de oboseală cronică. În acelaşi timp, ginsengul are şi un efect sedativ asupra pacienţilor stresaţi sau anxioşi.

Plante care calmează nervii şi stările de anxietate: Verbina

Verbina este una dintre cele mai vechi plante medicinale, ea fiind folosită cu succes pentru obţinerea stării de relaxare. Planta atenuează, de asemenea, problemele legate de stres, stările de nervozitate, anxietatea şi insomnia.

Plante care calmează nervii şi stările de anxietate: Valeriana

Valeriana este una dintre cele mai cunoscute plante pentru tratamentul nervozităţii şi anxietăţii. Astfel, florile de valeriană sunt folosite pentru a diminua stresul, deoarece acestea au efect calmant.