Plante care au grijă de sănătatea rinichilor

1 2 jpg jpeg

Astfel, pentru a ne menţine sănătatea rinichilor, este important să le asigurăm toţi nutrienţii necesari unei funcţionări optime, să adoptăm un stil de viaţă sănătos şi să ne hidratăm corespunzător.

Există, însă, şi plante care curăţă rinichii şi stimulează eliminarea deşeurilor!

Pătrunjelul

Pătrunjelul este un puternic diuretic şi elimină retenţia de apă din organism. În plus, planta stimulează urinarea şi contribuie la eliminarea bacteriilor de la nivelul tractului urinar.

Astfel, se recomandă o cură de o săptămână cu infuzie de pătrunjel, timp în care se vor consuma două căni de ceai zilnic.

Rădăcina de păpădie

Fiind înzestrată cu puternice proprietăţi diuretice, rădăcina de păpădie curăţă atât ficatul cât şi rinichii. Planta ajută la eliminarea toxinelor şi a deşeurilor din sânge, având şi un efect de calmare a sistemului urinar.

Pentru a beneficia de toate proprietăţile sale, se recomandă consumul a două căni de infuzie de păpădie zilnic, timp de o săptămână.

Hrenoasa

Această plantă este folosită pentru a dizolva şi elimina pietrele la rinichi. În plus, ea are puternice proprietăţi diuretice şi purifică tractul urinar. Se bea o cană de infuzie dimineaţa, apoi alte 2 căni de-alungul zilei.

Urzica

Planta stimulează curăţarea rinichilor şi eliminarea deşeurilor. Datorită proprietăţilor sale, este încurajată excreţia renală şi eliminarea deşeurilor metabolice. Se consumă două căni zilnic, timp de două săptămâni.

Coada-calului

Coada-calului este una dintre cele mai utilizate plante pentru tratarea pietrelor la rinichi, în special în cazul pietrelor formate din acid uric, asociate de obicei şi cu gută. În general, pietrele la rinichi formate din acid uric se formează atunci când excreţia acidului uric în urină este scăzută.

Consumul de ceai de coada calului de 2-3 ori pe zi poate creşte producţia de urină, ceea ce ajută la eliminaea pietrelor de la nivelul rinichilor sau a vezicii urinare (colelitiază) şi ajută, de asemenea, la ameliorarea simptomelor infecţiilor tractului urinar.