Plante care au grijă de sănătatea plămânilor tăi

Îţi aduci aminte cu siguranţă, că în perioada copilăriei când rămâneai peste vacanţă la bunici niciodată nu vedeai pastile dacă te durea ceva. Avea bunica mereu la îndemână un remediu naturist ce părea a-ţi lua durerea cu mâna. Şi asta deoarece natura ne pune de ani buni la dispoziţie tot ce aveam nevoie pentru a fi sănătoşi în plante, fructe şi legume.

O imunitate corespunzătoare are nevoie de plămâni sănătoşi, iar pentru asta este recomandat consumul anumitor plante:

Menta combate congestia

2 jpg jpeg

Uleiul de mentă este unul dintre cele mai eficiente remedii în ameliorarea simptomelor sindromului de colon iritabil, astfel că dacă te confrunţi cu simptome precum crampe, dureri abdominale, balonare, constipaţie sau diaree poţi să bei ceai de mentă sau să te fricţionezi cu ulei esenţial de mentă. Potrivit cercetatorilor, aceasta planta este una dintre cele mai bune deoarece are efecte vasodilatatoare care reduce durerile de cap. Aplică local o cantitate mica de ulei de menta atât pe tample, frunte cât şi pe ceafă şi vei uita complet de aceste probleme. În plus, menta conţine mentol. Acesta uşurează respiraţia şi relaxează muşchii sistemului respirator. Fiind şi cel mai bun reemdiu împotriva congestiei. Antioxidanţii pe care îi conţine împiedică numeroase boli să îţi afecteze buna funcţionare a organismului.

Eucaliptul, remediu pentru tuse

2 jpg jpeg

Uleiul esenţial de eucalipt este recunoscut pentru acţiunea pozitivă asupra aparatului respirator. Şi asta deoarece are efecte antimicrobian, expectorant şi tonic. Are o largă paletă de a acţiona de la dezodorizant, purificând aerul din încăperi, până la împrospătare aşternuturile.

Atenţie însă, uleiul de eucalipt nu se foloseşte direct pe piele niciodată. Cea mai bună modalitate prin care să te bucuri de proprietăţile sale minunate este să îl foloseşti la aromoterapie.

De asemenea eucaliptul este folosit adesea la fabricarea pastilelor pentru tuse cât şi a siropurilor de tuse, şi asta deoarece conţine cineol, un compus care combate congestiei, calmează tusea şi tratează inflamaţia pasajelor sinusale.

Află ce înseamnă rezistenţa la antibiotice AICI

Pătlagina calmează tusea

2 jpg jpeg

Cel mai bun sirop pentru tuse este fără doar şi poate cel de pătlagină. Având proprietăţi puternice antibacteriene, antiinflamatorii şi antimicrobiene, pătlagina tratează cu succes iritaţiile pulmonare, răcelile şi ajută la producerea mucusului la nivelul plămânilor.

La fel se comportă şi salvia. Ceaiul de salvie este alegerea potrivită pentru tratarea afecţiunilor plămânilor, iar inhalaţiile cu salvie ajută la curăţarea sinusurilor.

Oregano întăreşte sistemul imunitar

2 jpg jpeg

Plin de vitamine şi nutrimenţi de cea mai bună calitate, oregano nu ar trebui să lipsească din alimentaţia ta. Principalele substanţe fiind carvacrolul şi acidul rosmarinic ce acţionează precum un veritabil decongestinant nazal mai ales, favorizând o respiraţie corectă.

În plus, este bine de menţionat faptul că uleiul esenţial de oregano este cel mai bun remediu pentru a scăpa de stafilococul auriu, o bacterie periculoasă rezistentă la antibiotice.