Plante bune pentru anemie

1 2 jpg jpeg

Plante bune pentru anemie - Urzica

Tratează anemia şi îmbunătăţeşte tonusul. Pentru asta, amestecă 20 g de frunze de urzică, 10 g de măcriş şi 10 g de pătlagină, într-un litru de apă. Lasă-le la macerat 12 ore. Apoi, pune amestecul la fiert. Lasă-l să se răcească şi filtrează-l. Bea câte o cană pe zi, timp de 3 săptămâni. Creţişoara Datorită sărurilor minerale pe care le conţine, creţişoara este indicată în tratarea anemiei. Prepară ceaiul dintr-o lingură de plantă la 250 ml de apă clocotită. Lasă ceaiul să se infuzeze, după care strecoară-l. Bea 3 căni pe zi, timp de 20 de zile.

Plante bune pentru anemie - Cătina albă

Planta este bogată în vitamine şi are efect tonic asupra organismului, de aceea fitoterapeuţii o recomandă în tratarea anemiei. Consumă 20-30 de grame de fructe proaspete, în fiecare zi, sau prepară un sirop din cătină. Pentru asta ai nevoie de 500 g fructe şi 800 g miere de albine. Spală fructele, pasează-le cu furculiţa şi pune-le în borcane. Adaugă mierea, amestecă şi păstrează la frigider. Ia câte 2 linguriţe de sirop dimineaţa, timp de o lună.

Dacă ai lipsă de fier apelează şi la remediile din ţintaură. Prepară vinul de ţintaură astfel: pune 6 linguri de ţintaură mărunţită, 3 tulpini înflorite de busuioc şi 6 linguri de miere într-un litru de vin negru.

Află mai multe remedii pe clickpentrufemei.ro