Planta care previne diabetul

1 2 jpg jpeg

Aloe vera esta planta pe care multe dintre voi o cultivă în ghiveci. Este apreciată în medicina tradiţională şi cunoscută, în special, pentru beneficiile aduse pielii. Totuşi, unul dintre principalele atuuri ale acestei plante este abilitatea sa de a regla glicemia şi a lupta împotriva diabetului.

Consumul de aloe vera duce la scăderea glicemiei, ceea o face să fie un ingredient ideal pentru cei care suferă de diabet de tip II.

Foloseşte aloe vera dacă suferi de diabet

Aloe vera conţine glucomannan (o fibră solubilă) şi hemiceluloză, ambele fiind ingrediente cheie pentru a reduce glicemia. Alte componente importante ale gelului de aloe, cum ar fi antrachinonele, fenolii organici şi lecitina, îţi sunt şi ele utile dacă vrei să-ţi reduci glicemia. În doar două luni, consumul de aloe poate reduce glicemia cu până la 50%.

Aloe vera stimulează eliminarea de toxine şi deşeuri din organism, reducând astfel şi mai mult zahărul acumulat în exces în sânge.

Graţie conţinutului său mare de antioxidanţi, consumul regulat de aloe vera în scopul de a trata diabetul ne poate ajuta să luptăm şi împotriva altor probleme asociate acestei maladii, cum ar fi ulcerele, leziunile sau infecţiile.

Consumul regulat de aloe vera stimulează secreţia de insulină, fapt benefic pentru pacienţii care suferă de diabet de tip II.

Aloe vera este un produs natural pe care îl poţi utiliza fără griji pentru a trata diabetul, deoarece nu provoacă niciun efect secundar nedorit.

Ştiai că… …în uz extern, gelul de aloe vera e indicat în caz de herpes genital, leziuni sau inflamaţii cutanate, lejere, arsuri de gradul I şi II, arsuri solare, degerături uşoare? Gelul se aplică direct pe zona cu probleme, de mai multe ori pe zi, până la dispariţia manifestărilor neplăcute.

1 2 jpg jpeg

Din partea exterioară a frunzelor plantei se obţine latexul, iar din miezul frunzelor, gelul. Acesta din urmă este utilizat în dermatologie şi cosmetică, dar poate fi folosit şi în uz intern, sub formă de capsule sau de suc farmaceutic (băutură care conţine cel puţin 50 % gel). Latexul conţine şi compuşi cu efect laxativ (aloină).

Află AICI la ce este bun sucul de aloe vera!

Include această plantă în dieta ta zilnică

Dacă vrei să-ţi reduci glicemia, încearcă să consumi numai gel de aloe vera pur, proaspăt obţinut din plantă. Extrage gelul dintre frunze şi consumă o linguriţă din acesta în fiecare zi.

Pe măsură ce te obişnuieşti cu gustul şi textura acestui gel, poţi să-ţi măreşti doza la trei linguriţe, astfel încât să obţii cele mai bune rezultate posibile.

Una din cele mai bune şi apetisante modalităţi de a consuma aloe este să adaugi gelul obţinut din această plantă diferitelor băuturi pe care le consumi. Gelul de aloe vera se îmbină foarte bine cu alte ingrediente, deci nu ezita să încerci acest truc.