Planta care îţi creşte rezistenţa osoasă

1 2 jpg jpeg

Una dintre cele mai vechi plante folosite în scop medicinal atât de greci cât şi de romani este cunoscută astăzi sub denumirea de coada calului.

Iniţial ea a fost folosită pentru a trata ulcerele deschise, problemele renale, pentru a opri sângerările, atât sub formă de ceai,baie, compresă sau chiar cataplasmă.

Indicată în osteoporoză

Este un adjuvant excelent în tratarea unor afecţiuni ale pielii, ale sistemului locomotor, a rinichilor, a tractului urinar şi în special al gutei şi a reumatismului.

Deşi chinezii apelau la ceaiul şi compresele cu coada calului pentru a atenua febra sau pur şi simplu ca remediu în dezinterie, hemoroizi sau umflături, coada calului este o sursă excelentă de minerale, în special siliciu, magneziu, calciu, fier, potasiu, zinc şi aluminiu.

Astfel te va ajuta să şi pui organismul pe picioare, mai ales dacă te confrunţi cu anemii, ţine cont de faptul că datorită cantităţii mari de siliciu de caee se bucură, acesta va sprijini repararea ţesuturilor organismului uman şi la depozitatea calciului într-un mod corespunzător astfel încât oasele tale să fie puternice şi sănătoase.

Află cum îţi poţi menţine frumuseţea cu ajutorul plantei de coada calului AICI

Elimină surplusul de apă

2 jpg jpeg

Poate fi utilizat cu succes atunci când te confrunţi cu problema degerăturilor, ajută la vindecarea rănilor mici, la întărirea unghilor, şi în acelaşi timp este un diuretic destul de bun. Va contribui astfel la eliminarea excesului de lichide din corp, crescând volumul de urină cu maxim 30%.

Fiindcă este un diuretic excelent, de a lungul timpului s-au remarcat efecte pozitive şi asupra pietrelor la rinichi, acesta ajutând la eliminarea lor şi la prevenirea apariţiei altora.

Efectul său astringent şi diuretic îl fac să fie unul dintre cei mai buni aliaţi ai tractului urinar, calmând inflamaţiile, tratând cistitele şi bineînţeles se bucură de proprietăţi antioxidante care ajută la stoparea dezvoltării celulelor canceroase.

Ultimele studii efectuate în Rusia, au scos la iveală faptul că această plantă este magnifică şi pentru a elimina acumulările de plumb mai ales din organism.

Poţi alege să îl combini cu păpădie şi să laşi la infuzat 15 minute apoi să bei un litru din aceast ceai pe zi. Astfel vei scăpa de câteva kilograme şi vei ajuta la menţinerea sângelui curat şi fără toxine.

Încearcă sa bei ceaiul neîndulcit şi să faci puţină mişcare, vei observa rezultatele benefice încă din prima săptămână.

Nu uita nici faptul că acum în perioada mai rece a anului, aportul de lichide este necesar , mai ales cel din ceaiurile de plante care îţi restabilesc sistemul imunitar ţinând astfel bolile la distanţă.