Planta care îngrijeşte aparatul genital feminin

1 2 jpg jpeg

Provenind de pe tărâmurile deşertice ale Mării Rosii, smirna este o răsină a unui arbore mic cu reale proprietăţi curative.

Se poate folosi atât sub formă de infuzie cât şi de tinctură, însă întotdeauna numai cu acordul medicului curant. Se găseşte în farmacii sau chiar şi în magazinele naturiste.

Infuzia tratează afecţiunile genitale

În ceea ce priveşte sănătatea aparatului genital feminin ai nevoie de o infuzie mai concentrată în care să foloseşti 4 bobiţe de smirnă al un pahar de apă caldă, spălăturile vaginale cu această infuzie pot să te salveze de probleme precum vaginite, leucoree, hemoroizi sau chiar ulceraţii.

Chiar şi numai pentru uzul extern, nu ezita să te consulţi cu medicul curant înainte de a o folosi.

Tinctura de smirnă combate răceala

2 jpg jpeg

O poţi găsi gata preparată la magazinele de specialitate sau o poţi prepara acasă lăsând la dizolvat într-o sticlă 10 grame de smirnă cu 100 grame de alcool. Atenţie, alcoolul trebuie să fie de 90 de grade. Lasă sticlă închisă ermetic timp de 7 zile, apoi filtrează-l şi păstrează-l la rece. Dacă te confrunţi cu gripă, guturai sau bronşită ia o lingurită de tinctură dizolvată într-un pahar cu apă de 3 ori pe zi şi vei vedea diferenţa.

Alungă răul de maşină

1 2 jpg jpeg

O altă problemă des întâlnită, răul de maşină va deveni o poveste dacă alegi să foloseşti smirna. Datorită gustului său puternic, aromat şi amar va combate cu succes atât simptomele de rău de maşină cât şi durerie de stomac.

Nici balonarea nu este ocolită de acţiunea benefică a acestei plante, cu 15 minute înainte de masă ia 2-3 linguriţe de infuzie de smirnă făcută din 1-2 bobiţe de smirnă peste care ai adăugat o cană de apă fiartă, şi trebuie lăsată 10 minute la infuzat.

Doar două linguriţe înainte de masă şi atât balonarea cât şi indigestia nu te vor mai deranja.

În plus va ajuta la curăţarea stomacului de toxine, mai ales dacă alegi să faci gargară cu apă şi smirnă după ce ai avut parte de o masă îndestulată.

Gargara fiind valabilă şi pentru buna funcţionare a plămânilor.

Probleme cu inima? Atunci fierbe o linguriţă de smirnă pisată cu o ceaşcă de apă şi după ce sa răcit poţi să o bei şi astfel problemele cardiovasculare vor sta la distanţă de tine.