Pericolul URIAŞ pentru sănătate din migdalele amare şi caise

1 2 jpg jpeg

Ei devin nocivi şi în timpul mestecării

Specialiştii susţin că acest lucru se întâmplă doar atunci când sunt sparţi şi intră în contact cu apa. Asta înseamnă că aceşti sâmburi devin nocivi şi în timpul mestecării.

Doza de cianură din sâmburi este mică

Un sfert de gram de cianură este suficient pentru a provoca o moarte rapidă şi dureroasă. Dozele din sâmburi sunt totuşi atât de mici, încât nu prezintă niciun pericol, capacitatea ficatului fiind mai mult decât suficientă pentru a le face faţă.

30 de grame de sâmburi, o cantitate mortală

Totuşi, se pare că sâmburii unor fructe pot fi periculoşi pentru sănătate. Acum câţiva ani, în Olanda, un organism cu activitate în domeniu a avertizat consumatorii împotriva cantităţii mari de cianură din migdalele amare şi unii sâmburi de caise.

La adulţi, consumul a 30 de grame de sâmburi de caise sau de migdale amare poate fi mortal, iar dozele periculoase sunt bineînţeles mai mici la copii.