Pentru o imunitate mai bună, ţine o cură cu cătină

1 2 jpg jpeg

Cura cu sirop de c─âtin─â cre┼čte rezisten┼úa la boli

C─âtina, ├«n special siropul preparat din ea, alung─â oboseala ┼či cre┼čte imunitatea la bolile care apar la trecerea de la var─â la toamn─â, guturai ┼či grip─â. Aduce un plus de vitamine (A, B1, C, E), care stimuleaz─â pofta de m├óncare.

Din c─âtina proasp─ât─â po┼úi face siropul astfel: zdrobe┼čte trei ce┼čti de c─âtin─â ┼či pune peste ele o cea┼čc─â de miere. Amesteci ┼či p─âstrezi la frigider. ├Än fiecare zi, iei din sirop c├óte 5 linguri┼úe, pe nem├óncate. Dac─â urmezi tratamentul 3-4 s─âpt─âm├óni, ai ┼čanse mari s─â nu r─âce┼čti ├«n sezonul rece. Dac─â r─âce┼čti frecvent ┼či e┼čti chiar la debutul bolii, dubleaz─â cantitatea de sirop de c─âtin─â, pentru a-┼úi ajuta sistemul imunitar s─â se lupte cu virusurile.

┼×i maceratul din fructe uscate de c─âtin─â cre┼čte imunitatea. Acoper─â 1-2 linguri┼úe de fructe cu 250 ml de ap─â rece. Las─â-le 10 ore, apoi strecoar─â ┼či bea lichidul de-a lungul unei zile, ├«nainte de a m├ónca.

Stopezi apariţia inflamaţiilor cu ulei de cătină

Al─âturi de remediile cu fructe de c─âtin─â pe care le po┼úi prepara acas─â, cele pe baz─â de c─âtin─â pe care le g─âse┼čti ├«n magazinele naturiste te ajut─â s─â te men┼úii s─ân─âtos. Este ┼či cazul uleiului de c─âtin─â. Din el, organismul ├«┼či poate procura vitamine: A, D, E, K ┼či acizi gra┼či polinesatura┼úi care au efect regenerator. O cur─â de 4 s─âpt─âm├óni ├«n care iei zilnic 3-6 capsule sau 60 de pic─âturi de ulei de c─âtin─â, ├«mp─âr┼úite ├«n 3 reprize spore┼čte acuitatea vizual─â, previne inflama┼úiile, bolile de inim─â ┼či digestive, alung─â oboseala.

Previi bolile de ficat cu suc de c─âtin─â

Pentru a cre┼čte capacitatea de ap─ârare a organismului, pentru a preveni bolile de ficat ┼či pentru a sc─âpa ├«n timp mai scurt de o enterocolit─â cum este cea de fermenta┼úie, bea suc de c─âtin─â preparat ├«n cas─â.

Ca s─â faci suc proasp─ât de c─âtin─â, este nevoie s─â zdrobe┼čti boabele cu o lingur─â de lemn, ├«ntr-un vas de por┼úelan, p├ón─â ob┼úii o past─â. Cel mai bine ar fi s-o consumi imediat. Dac─â nu este posibil sau ai o cantitate prea mare de suc la final, pune-l ├«ntr-un recipient ├«nchis la culoare, la frigider ┼či bea-l ├«n c├óteva zile. O alt─â variant─â este s─â-l congelezi ├«n recipient de plastic. ├Än caz contrar, se oxideaz─â ┼či-┼či pierde din propriet─â┼úile nutritive.

De preferat, sucul de cătină se bea în combinaţie cu suc de morcov. La o jumătate de pahar de pahar de suc de morcov, 5 linguri de suc de cătină. Se ia de 3 ori pe zi, între mese.

Sucul de c─âtin─â ┼či morcov luat chiar ┼či de 6 ori pe zi te ajut─â s─â alungi gazele ┼či balonarea cauzate de enterocolita de fermenta┼úie. Po┼úi face ┼či o cur─â cu pulbere de c─âtin─â timp de 7 zile ├«n care iei c├óte o linguri┼ú─â de 3 ori pe zi, la 1-2 ore dup─â mas─â.

Cura cu pulbere de cătină te ţine departe de diabet

Cu pulbere de c─âtin─â po┼úi face o cur─â de 3 luni sau una ├«ndelungat─â, de jum─âtate de an, pentru a combate nu doar st─ârile de nervozitate date de tulbur─ârile hormonale, ci ┼či bolile intestinale ┼či reumatismale, diabetul, atacul de cord ┼či accidentul vascular cerebral. O linguri┼ú─â de pulbere luat─â de 2 sau de 3 ori pe zi cre┼čte nivelul de serotonin─â, ceea ce aduce o stare de bine, de calm interior.