Patru motive să beţi ceai

1 2 jpg jpeg

E bun pentru piele. Vitamina C din ceai contribuie la producerea de colagen şi, astfel, previne formarea ridurilor. În plus, conţinutul său bogat în minerale (calciu şi zinc) acţionează împotriva îmbătrânirii pielii.

Ceaiul verde potenţează acţiunea antibioticelor. Flavonoidele din ceaiul verde sprijină acţiunea medicamentelor în 28 de infecţii. În plus, germenii mai rezistenţi devin vulnerabili dacă sunt trataţi cu antibiotice şi ceai.

Protejează împotriva infarctului. Flavonoidele din ceaiul verde reduc creşterea nivelului de colesterol rău, dăunător inimii. De asemenea, împiedică formarea depozitelor periculoase în vasele de sânge, care pot duce la infarct.

Atât ceaiul verde, cât şi ceaiul negru conţin fluoruri, care întăresc dinţii. Polifenolii din ceai oferă, de asemenea, o protecţie suplimentară împotriva cariilor. Aceste substanţe amare împiedică transformarea carbohidraţilor (din pâine sau din cartofi, de exemplu) în zaharuri, care pot contribui la formarea cariilor.