Păstura, leac de viaţă lungă

1 2 jpg jpeg

Albinele lucrătoare colectează polenul şi îl depozitează în celulele fagurelui. În decursul zilelor, polenul este îmbogăţit cu enzime şi acoperit cu un strat subţire de miere.

În urma fermentării, au loc transformări biochimice. Produsul rezultat este diferit de cel iniţial, atât ca aspect, cât şi din punct de vedere al compoziţiei. La cumpărare, forma de hexagon a bucăţelelor de păstură e semn că transformarea polenului în acest produs a fost deplină. Privind în secţiune transversală, vei observa culori diferite, date de polenul recoltat din mai multe flori. Combate afecţiuni hepatice severe Păstura este recomandată în special în hepatite acute şi cronice şi ciroze. Doza recomandată este de 10-20 g pe zi, în 2 prize, la jumătate de oră după mese. În cazul afecţiunilor hepatice severe, doza poate fi crescută la 30 g pe zi, cu administrare în 3 prize, între mese. Adjuvant în cancer Păstura poate fi utilizată şi în cazul bolnavilor de cancer, ca tratament complementar, pentru că ajută la îmbunătăţirea calităţii sângelui. Este utilă în special pacienţilor cu stare generală alterată sau în faze avansate, datorită faptului că substanţele nutritive sunt absorbite uşor şi rapid, fără a supune la efort tubul digestiv. Contra anemiei Cura cu păstură pe o perioadă de 90 zile poate fi de ajutor şi în cazul anemiei. Se administrează zilnic 10-15 g. Produsul furnizează aminoacizi esenţiali, vitamine şi oligoelemente necesare producerii hemoglobinei. Are rol antibiotic

Este antiseptică şi germicidă, fără a putea înlocui remediile sau medicamentele cu efect ţintit antibiotic. Însă acţionează convergent cu ele şi susţine organismul slăbit de boală. Este recomandată şi copiilor.

Este bine de ştiut că păstura are proprietăţi antibiotice de 3 ori mai mari decât cele ale polenului.

Dacă te supără stomacul, ia dimineaţa şi seara câte o linguriţă de păstură. De pildă, este de ajutor persoanelor cu hiperaciditate gastrică. Produsul este bun şi pentru detoxificare, datorită conţinutului de seleniu, care are o puternică acţiune antioxidantă.

O cură de o lună cu păstură tonifică organismul şi creşte imunitatea. Se administrează dimineaţa şi seara o linguriţă de produs. Se spune că „pâinea albinelor”, consumată pe termen lung, este şi un elixir de viaţă lungă.

Prin conţinutul său de acizi decanoic şi pantotenic, păstrura contribuie la ameliorearea simptomelor reumatismului. Are şi efect antialergic, micşorând producţia de histamină, şi este utilă şi în insuficienţa renală cronică.

Păstura protejează şi regenerează pielea. Îmbunătăţeşte circulaţia sângelui la nivelul tegumentelor. Este utilă în tratamentul lupusului eritematos şi eritemelor faciale, are şi efect antiîmbătrânire şi stimulează metabolismul general.