Păpădia te reface după o criză de bilă

1 2 jpg jpeg

Din rădăcină de păpădie poţi face o infuzie pentru care ai nevoie de o linguriţă de plantă şi 200 ml de apă clocotită. După o infuzate de 30 de minute, bei ceaiul de-a lungul zilei, împărţind infuzia în 4 doze. Un alt remediu este tinctura de păpădie. Din ea poţi să iei câte o linguriţă de 3 ori pe zi, pe care o amesteci cu o jumătate de pahar cu apă.

Lavanda şi anghinarea alină durerile

Dacă suferi de colecistită, iar secreţia de bilă este evacuată cu greu, inflamaţia care apare îţi dă dureri ascuţite în partea dreaptă a abdomenului. Crampele de nesuportat pot şi calmate şi cu o cură de pulbere de lavandă. Levănţica reglează activitatea bilei şi-i creşte secreţia. Pulberea o poţi cumpără ca atare din magazinele cu produsele naturiste sau o prepari cu ajutorul unei râşniţe electrice. O păstrezi într-un recipient închis ermetic şi iei din ea o linguriţă de pulbere, de 3 ori pe zi, între mese.

Durerea o poţi diminua şi cu tinctură de anghinare. Este un leac utilizat mai ales în caz de pietre la bilă manifestate prin dureri intercostale intermitente. Cu tinctura aceasta ţii o cură de 90 de zile. După fiecare masă principală, pui 30 de picături într-un pahar cu apă, amesteci bine şi-l bei cu înghiţituri mici.

Extrapont

Anghinarea o poţi folosi şi sub formă de ceai făcut din 2 linguriţe de plantă şi o cană cu apă fiartă. Este necesar să-l prepari de 2 ori pe zi.

Pietrele biliare sunt prevenite cu armurariu

Prin stimularea secreţiei de bilă şi prin uşurarea eliminării ei, decoctul sau tinctura de armurariu previn pietrele biliare. Din tinctură se recomandă o linguriţă de tinctură amestecată cu 100 ml de apă, de 3 ori pe zi. Pentru decoctul de amurariu, îţi trebuie 2 linguriţe de seminţe şi o cană cu apă fiartă.

Pont

Bea decoctul de armurariu cu o jumătate de oră înainte de masă.