Pansamente din natur─â pentru stomac

1 2 jpg jpeg

G─âlbenelele trateaz─â ulcerul

Dac─â vrei s─â domole┼čti arsurile date de ulcerul gastric, po┼úi consuma cu ├«ncredere ceai de g─âlbenele. Se toarn─â o can─â cu ap─â clocotit─â peste dou─â linguri┼úe de flori uscate de g─âlbenele ┼či se las─â vasul acoperit un sfert de or─â.

Dup─â ce s-a strecurat, se beau c├óte dou─â c─âni pe zi, una pe stomacul gol ┼či cealalt─â ├«ntre mese. Infuzia ob┼úinut─â dintr-un amestec de 20 g g─âlbenele, 10 g nalb─â, 5 g t─ât─âneas─â, 15 g sun─âtoare ┼či 10 g flori de salc├óm face minuni ├«n tratarea ulcerului gastric ┼či duodenal.

Pune la fiert jum─âtate de litru de ap─â ┼či toarn─â apa clocotit─â peste amestecul de plante. Dup─â ce ai l─âsat cinci minute s─â infuzeze, po┼úi bea de trei ori pe zi c├óte o can─â cu ceai. Menta ├«nl─âtur─â indigestia

Dup─â o mas─â copioas─â, este posibil ca indigestia s─â-┼úi afecteze organismul. Menta ├«┼úi vine ├«n ajutor, ├«nl─âtur├ónd crampele, calm├ónd deregl─ârile digestive ┼či stimul├ónd vezica biliar─â. Este indicat maceratul de ment─â, pe care ├«l prepari astfel: pune ├«n ap─â frunze de ment─â, las─â s─â stea ┼čase ore ├«ntr-un loc ├«ntunecos ┼či ferit de c─âldur─â, apoi strecoar─â ┼či consum─â ca atare sau cu miere.

O linguri┼ú─â pe zi are efecte benefice pentru stomac. Infuzia de ment─â se prepar─â din c├óteva frunze uscate la o can─â cu ap─â. Planta se infuzeaz─â cel mult trei minute. Pentru arom─â, se poate ad─âuga ├«n infuzie, dup─â preparare, o feliu┼ú─â sub┼úire de l─âm├óie. Se folosesc ┼či capsulele cu ulei de ment─â, care sunt la fel de eficiente ├«n tratamentul afec┼úiunilor stomacale.

Pentru a calma durerile provocate de gastrită, mugurii de brad sunt aliaţi de încredere. Bea zilnic câte două căni cu infuzie de muguri de brad, pe care o prepari din două linguri de muguri la 250 ml de apă clocotită.

La fel de bun─â ├«n crizele de gastrit─â este ┼či infuzia din flori de nalb─â, care se face dintr-o linguri┼ú─â de plant─â la o can─â cu ap─â clocotit─â. Nalba proasp─ât─â poate fi folosit─â ┼či sub form─â de macerat. Pune o linguri┼ú─â de plant─â la o can─â cu ap─â rece ┼či las─â preparatul peste noapte.

A doua zi strecoar─â amestecul, ├«nc─âlze┼čte-l pu┼úin ┼či p─âstreaz─â-l c─âldu┼ú ├«ntr-un termos. Se beau patru c─âni pe zi. Pe l├óng─â muguri de brad, ├«ncearc─â ┼či frunzele de orz verde (se g─âsesc ├«n magazinele cu produse naturiste).

Con┼úin multe vitamine, minerale ┼či enzime, care ajut─â organismul s─â combat─â bolile. Decoctul, preparat din dou─â linguri de frunze de orz verde ┼či 200 ml de ap─â, b─âut de dou─â ori pe zi, reduce aciditatea gastric─â.

Frunzele de zmeur, indicate în enterocolită

Manifest─ârile obi┼čnuite ale enterocolitei sunt durerile abdominale ┼či balon─ârile, boala evolu├ónd cu timpul spre anemie. Frunzele de zmeur ├«nl─âtur─â aceste nepl─âceri. Prepar─â un ceai dintr-o

can─â cu ap─â clocotit─â ┼či o linguri┼ú─â cu frunze uscate.

Dup─â ce a stat la infuzat timp de 10-15 minute, ├«ntr-un vas acoperit, se strecoar─â ┼či se beau c├óte dou─â c─âni pe zi, ├«ntre mese. De asemenea, amestec─â 50 g nalb─â de p─âdure, 50 g mu┼če┼úel ┼či 20 g urzic─â moart─â. Pune trei linguri┼úe de amestec de plante la 500 ml de ap─â ┼či bea trei c─âni zilnic, ├«nainte de mese.

M─âsuri suplimentare

Dac─â ai aciditate stomacal─â, este recomandat s─â consumi fructele sub form─â de compoturi sau coapte ┼či s─â fierbi foarte bine legumele ┼či carnea. De asemenea, ├«ncearc─â s─â evi┼úi dulciurile ┼či gr─âsimile ├«n cantit─â┼úi mari, nu m├ónca seara, ├«nainte de culcare, ┼či bea cel pu┼úin doi litri de ap─â ├«n fiecare zi.