Nucul ţine în frâu diabetul

1 2 jpg jpeg

Beneficiile consumului de nuci sunt numeroase. Nucile verzi conţin o cantitate foarte mare de iod şi îţi oferă energia de care ai nevoie, fiind printre alimentele aproape complete din punct de vedere nutritiv. Acestea sunt bogate în fibre şi vitamine: A, E, cele din complexul B (B2, B6, B9, B12), magneziu şi antioxidanţi. De asemenea, conţin acizi graşi esenţiali Omega-3, precum şi melatonină.

Cojile verzi ale nucilor au efecte antiinfecţioase, depurative şi stimulatoare ale activităţii tiroidei. Frunzele de nuc au proprietăţi hipoglicemiante, diuretice, previn şi combat infecţiile tubului digestiv şi pe cele renale.

Leac pentru diabetici

Nucile sunt foarte sărace în zahăr, ceea ce le face un aliment de bază pentru diabetici. Acestea conţin un procent mic de glucide, contribuind la ameliorarea acestei afecţiuni. În acest caz, se recomandă utilizarea următorului remediu: Ia cojile verzi de nuc, striveşte-le şi pune peste ele alcool în raport de 5 la 1. Apoi, lasă-le să stea la macerat într-o sticlă închisă la culoare 30 de zile.

Cei care au diabet zaharat pot lua 1 linguriţă din acest extract alcoolic de 3 ori pe zi. Poţi folosi soluţia şi ca antiinflamator, antiseptic şi bactericid. De asemenea, remediul ajută la stimularea digestiei.

Curele de nuci sunt un remediu bun pentru tulburările de stomac şi intestine: ulcere, diaree, constipaţie. Poţi mânca miez de nucă zilnic (100 de grame pe zi). Nucile se mestecă îndelung înainte de a fi înghiţite. Se consumă proaspete sau uşor prăjite, pentru a fi mai uşor de digerat.

„Doctor” de inimă

Antioxidanţii conţinuţi în miezul fructului reglează pe cale naturală nivelul colesterolului şi tensiunea arterială. De asemenea, consumul periodic de nuci întăreşte vasele de sânge şi previne deteriorarea acestora, mai ales la vârstnici.

Iată o reţetă eficientă pentru sănătatea inimii: 3 miezuri de nucă pisate, 1 linguriţă de polen şi 2 linguri de miere se amestecă foarte bine, modelându-se sub forma unor bomboane. Tot acest amestec se ia zilnic, pe stomacul gol, dimineaţa.

Consumatorii de nuci prezintă un risc mai mic de a face un atac de cord, deoarece conţin vitamina E, care are valoare antioxidantă. Astfel, 8 nuci pe zi menţin inima sănătoasă şi previn apariţia atacului vascular cerebral.

Acidul alfa-linolenic din nuci este benefic pentru cei cu tulburări ale ritmului cardiac. Grăsimile bune din nuci înlătură efectele grăsimilor saturate.

Mănâncă nuci de cel puţin două ori pe săptămână şi vei avea un risc de două ori mai mic de a suferi o criză cardiacă subită, faţă de cei care nu mănâncă deloc acest fruct.

Stimulent pentru memorie

Nuca este considerată un stimulent al memoriei şi este recomandată celor ce depun un efort intelectual sporit. Conţinutul bogat în zinc recomandă miezul de nucă în tratamentul asteniei, întârzierilor de creştere şi al tulburărilor sistemului nervos.

Pentru cei surmenaţi şi slăbiţi, un pumn de miez mărunţit se amestecă cu 1 lingură de miere, după care se bea un pahar cu suc proaspăt de fructe. Pentru mărirea capacităţii de memorare în perioadele de învăţare, se pot consuma zilnic 10-15 nuci amestecate cu 4 linguri de miere polifloră. Amestecul se mănâncă pe îndelete, mestecând bine.

Consumă cu precauţie remediile cu nuci dacă suferi de boli precum hepatita.

În cantităţi mari, nucile provoacă dureri de cap şi favorizează instalarea constipaţiei.

Extractele din coaja şi frunza de nuc, utilizate în reţete tradiţionale, prin supradoză, pot provoca intoxicaţii.

Sfat

Consumă nuci mai ales după o masă bogată în grăsimi pentru a atenua efectele negative ale acestora asupra organismului.