Mugurii de plop alungă bolile respiratorii

1 2 jpg jpeg

Unguentul care are la bază muguri de plop este un produs cosmetic ideal pentru îngrijirea pielii şi mucoaselor, deoarece are proprietăţi excelente de tratare a diverselor afecţiuni dermatice, a fisurilor anale şi a hemoroizilor.

Favorizează cicatrizarea şi vindecarea rapidă a tuturor rănilor de la nivelul pielii, contribuind la refacerea tegumentelor.

Combate afecţiunile respiratorii

Acţiunea mugurilor de plop este recunoscută în afecţiuni precum bronşita acută sau cronică, astmul bronşic, tusea de diferite etiologii, laringitq, durerile de gât, gripa, guturaiul, hemoragiile pulmonare, tuberculoza.

Pentru astfel de situaţii se recomandă folosirea tincturii din muguri de plop. Are efect expectorant şi fluidizant al secreţiilor bronşice, antiviral, antiseptic dar şi stimulent imunitar.

Stimulează imunitatea

Pentru combaterea cancerului, mugurii de plop sunt de ajutor, pentru că au efect de stimulare a imunităţii, de reglare hormonală şi acţiune citostatică directă. Pentru a obţine acest efect, se ia câte o linguriţă de pulbere de muguri de plop de 4 ori pe zi, pe stomacul gol, într-o cură prelungită de minimum 3 luni.

Află care sunt cele mai bune fructe pentru imunitate AICI

Ajută la eliminarea excesului de uree şi acid uric

Este indicat să apelezi la mugurii de plop mai ales dacă te confrunţi cu boli renale şi genitale, deoarece elimină excesul de uree şi acid uric , mai ales la bolnavii de gută sau cu insuficienţă renală. Ajută la combaterea inflamaţiilor, a infecţiilor căilor urinare, a cistitelor, a pielocistitelor, a uretritelor, a nefritelor şi a litiazei urice.

Calmează durerile reumatismale

Datorită prezenţei salicinei, mugurii de plop au acţiune sedativă şi antiinflamatoare benefică în caz de reumatism, spondiloză anchilozantă şi sciatică. Este recomandată ultilizarea lor în combinaţie cu scoarţa de salcie şi creţuşca, care la rândul lor conţin salicină, astfel obţinând un efect sporit pentru a trata reumatismul.

Citeşte şi: Băi din plante bune pentru reumatism

Modul de utilizare în tratamentul fisurilor anale

Se realizează aplicaţii locale cu unguent de muguri de plop de 2-3 ori pe zi, la nivelul zonelor afectate.

Contraindicaţii: alergie la oricare dintre componentele produsului.

Alungă stările de astenie

Pentru a trata afecţiunile sistemului nervos, tinctura (câte 50 de picături de 3-4 ori pe zi) acţionează în durerile de cap, în accesele de febră şi în stările de astenie fizică şi psihică.