Motive pentru care s─â bei ceai de ginseng

2 jpg jpeg

├Än ultimii ani, sunt din ce ├«n mai c─âutate remediile naturiste care ofer─â vitalitate, energie, aspect frumos al corpului ┼či men┼úin s─ân─âtatea. Printre trucurile cel mai bine p─âstrate ale chinezilor se num─âr─â ┼či beneficiile de nepre┼úuit ale ginseng-ului. Iat─â care sunt avantajele ┼či dezavantajele consumului de ginseng!

Reduce stresul ┼či ├«┼úi ofer─â energie

Datorit─â faptului c─â este o plant─â adaptogen─â, ginsengul este responsabil de ajutorul oferit organismului pentru capacitatea m─ârit─â de autoregenerare ┼či capacitatea de adaptare la stresul zilnic. Este un bun stimulent al glandei adrenale, gland─â care este responsabil─â cu buna func┼úionare a ├«ntregului sistem endocrin. Are o ac┼úiune benefic─â asupra cortizonului, ├«┼úi energizeaz─â ├«ntregul organism ┼či ├«i va p─âstra efectul pe parcursul ├«ntregii zile.

Mai mult dec├ót at├ót, con┼úine substan┼úe care te vor ajuta s─â ├«┼úi ├«mbun─ât─â┼úe┼čti abilitatea de memorare ┼či de ├«nv─â┼úare. Fortific─â organismul contribuind enorm la consolidarea sistemului imunitar.

Ajutorul ideal al siluetei tale

Printre calit─â┼úile sale minunate se afl─â ┼či aceea c─â este un mod bun de a sc─âpa de surplusul de kilograme, deoarece con┼úine o substan┼ú─â numit─â Ginsenoid Rg3 care contribuie la sc─âderea ┼úesutului adipos, potrivit cercet─âtorilor de la Phytotherapy Research Journal.

Chinezii au denumit aceast─â plant─â ca fiind esen┼úa b─ârba┼úilor deoarece ÔÇ×ginÔÇŁ ├«nseamn─â b─ârbat iar ÔÇ×sengÔÇŁ esen┼ú─â. Se pare c─â steroizii pe care ├«i con┼úine sunt asem─ân─âtori cu cei pe care ├«i secret─â ┼či organismul uman, astfel c─â este recomandat─â consumarea ei atunci c├ónd vrei s─â ob┼úii performan┼úe sportive sau s─â scapi de oboseala muscular─â.

Saponinele con┼úinute ajut─â la reglarea tensiunii ┼či a colesterolului, fiind totodat─â un bun afrodisiac care poate s─â previn─â anumite disfunc┼úii erectile at├ót la b─ârba┼úi c├ót ┼či la femei.

În cazul în care ai nevoie de un tratament naturist care să îţi sporească fertilitatea apelează cu încredere la ginseng.

Lista calit─â┼úilor sale nu se opre┼čte aici. Chinezii obi┼čnuiau s─â serveasc─â c├óteva pic─âturi de ginseng pentru a stimula digestia, mai ales c─â este totodat─â ┼či un bun tonic cerebral.

Efecte adverse

Au fost observate ca ┼či efecte adverse tensiunea arterial─â ridicat─â, nervozitatea excesiv─â ┼či somnolen┼úa, chiar dac─â ├«n prospectul s─âu se spune c─â el are taman invers efectul. ┼×i asta tot din cauza con┼úinutului de saponine care se g─âsesc ├«n r─âd─âcinile sale ┼či care nu se adapteaz─â la zona de cultivare. Astfel c─â, pentru a evita aceste efecte adverse, trebuie s─â ├«┼úi procuri ginsengul doar de la magazinele de profil naturist.