Motive pentru care să bei ceai de ginseng

2 jpg jpeg

În ultimii ani, sunt din ce în mai căutate remediile naturiste care oferă vitalitate, energie, aspect frumos al corpului şi menţin sănătatea. Printre trucurile cel mai bine păstrate ale chinezilor se numără şi beneficiile de nepreţuit ale ginseng-ului. Iată care sunt avantajele şi dezavantajele consumului de ginseng!

Reduce stresul şi îţi oferă energie

Datorită faptului că este o plantă adaptogenă, ginsengul este responsabil de ajutorul oferit organismului pentru capacitatea mărită de autoregenerare şi capacitatea de adaptare la stresul zilnic. Este un bun stimulent al glandei adrenale, glandă care este responsabilă cu buna funcţionare a întregului sistem endocrin. Are o acţiune benefică asupra cortizonului, îţi energizează întregul organism şi îi va păstra efectul pe parcursul întregii zile.

Mai mult decât atât, conţine substanţe care te vor ajuta să îţi îmbunătăţeşti abilitatea de memorare şi de învăţare. Fortifică organismul contribuind enorm la consolidarea sistemului imunitar.

Ajutorul ideal al siluetei tale

Printre calităţile sale minunate se află şi aceea că este un mod bun de a scăpa de surplusul de kilograme, deoarece conţine o substanţă numită Ginsenoid Rg3 care contribuie la scăderea ţesutului adipos, potrivit cercetătorilor de la Phytotherapy Research Journal.

Chinezii au denumit această plantă ca fiind esenţa bărbaţilor deoarece „gin” înseamnă bărbat iar „seng” esenţă. Se pare că steroizii pe care îi conţine sunt asemănători cu cei pe care îi secretă şi organismul uman, astfel că este recomandată consumarea ei atunci când vrei să obţii performanţe sportive sau să scapi de oboseala musculară.

Saponinele conţinute ajută la reglarea tensiunii şi a colesterolului, fiind totodată un bun afrodisiac care poate să prevină anumite disfuncţii erectile atât la bărbaţi cât şi la femei.

În cazul în care ai nevoie de un tratament naturist care să îţi sporească fertilitatea apelează cu încredere la ginseng.

Lista calităţilor sale nu se opreşte aici. Chinezii obişnuiau să servească câteva picături de ginseng pentru a stimula digestia, mai ales că este totodată şi un bun tonic cerebral.

Efecte adverse

Au fost observate ca şi efecte adverse tensiunea arterială ridicată, nervozitatea excesivă şi somnolenţa, chiar dacă în prospectul său se spune că el are taman invers efectul. Şi asta tot din cauza conţinutului de saponine care se găsesc în rădăcinile sale şi care nu se adaptează la zona de cultivare. Astfel că, pentru a evita aceste efecte adverse, trebuie să îţi procuri ginsengul doar de la magazinele de profil naturist.