Moduri în care poţi reutiliza pliculeţele de ceai

1 2 jpg jpeg

Iată care sunt cele mai simple întrebuinţări la care nu te-ai fi gândit ale plicurilor de ceai folosite!

Vindecă locul înţepat de insecte

În acest caz, dacă ai la îndemână un plic de ceai folosit deja pentru prepararea unei infuzii, nu-l arunca, deoarece îţi este util. Pune-l în congelator timp de 5 minute. Aplică-l apoi pe zona afectată. Roşeaţa, mâncărimea şi inflamaţia vor fi calmate imediat!

Cel mai simplu tratament anti-îmbătrânire

Pune câteva pliculeţe de ceai verde sau negru într-o oală cu apă fierbinte. Menţine capul deasupra vasului câteva minute, timp în care ţii un prosop pe cap, astfel încât aburul să acţioneze mai bine asupra tenului. Datorită antioxidanţilor din ceaiul negru sau verde, pielea ta va fi mai strălucitoare şi mai curată ca oricând!

Ştiai că...

...ceaiul negru frăgezeşte carnea? Pune într-un vas cu apă fierbinte un plic de ceai negru timp de 10 minute. Ceaiul astfel obţinut toarnă-l peste carne. Lasă la marinat peste noapte. Vei obţine astfel o friptură gustoasă şi frăgezită într-un mod sănătos.

Citeşte şi: Dieta cu ceai, slăbeşti instant

Te scapă de cearcăne

Ai nevoie doar de 2 pliculeţe de ceai consumate şi ţinute în congelator timp de câteva minute înainte de aplicarea lor pe ochi. Îţi va înlătura atât cearcănele cât şi senzaţia de oboseală de la nivelul ochilor.

Alte utilizări inedite ale plicurilor de ceai

Odorizant pentru covoare şi haine

Răstoarnă câteva pliculeţe de ceai de lavandă, mentă sau iasomie pe covor. Lasă-le să acţioneze timp de 10 minute, apoi aspiră covorul. Întreaga casă va avea un miros plăcut şi proaspăt. În plus, aroma de lavandă combate stresul. În cazul hainelor, aplică între ele în dulap pliculeţe de ceai cu aroma ta preferată.

Citeşte şi: Terapia prin mirosuri

Parfumează-ţi încălţămintea

Simţi un miros un pic iritant la încălţămintea ta? Atunci ia câteva pliculeţe de ceai şi aşază-le în interiorul încălţămintei. Mirosul se va schimba imediat.