Mixul care te ajută să îţi cureţi colonul

1 2 jpg jpeg

Sănătatea ta are nevoie de un colon curat, motiv pentru care este necesar să susţii organismul să funcţioneze bine, alimentându-l cu produse sănătoase.

Pentru a-ţi ajuta organismul ai nevoie să consumi cât mai multe legume, fructe proaspete şi să faci miscare constant.

În felul acesta vei pierde mai uşor din grăsimea abdominală şi îţi vei accelera metabolismul.

Iar pentru asta ai nevoie să îi oferi organismului toţi nutrimenţii, vitaminele şi mineralele de care are nevoie, în timp ce elimină toxinele, şi pentru asta este esenţial să ai un colon curat şi sănătos.

Cel mai mare pericol îl reprezintă alimentele procesate şi substanţele nocive din produsele pe care le consumi care îţi afectează mai mult sau mai puţin în mod direct colonul şi întregul sistem digestiv şi excretor.

Simptomele unui colon nesănătos

În primul rând vei constata creşterea greutăţii corporale, apariţa constipaţiei şi a balonării, a gazelor dar şi a disconfortul intestinal. În plus vei observa cum se vor accentua stările de oboseală, digestia incorectă şi senzaţia de greutate după iei masa.

Cea mai bună plantă pentru a-ţi accelera şi proteja în acelaşi timp organismul este pătrunjelul. Fiind şi o plantă erbacee medicinală, acesta este şi un aliment, condiment foarte des utilizat în bucătărie de majoritatea gospodinelor. .

Pătrunjelul, sursă de vitamine

Având un conţinut bogat de vitamina A şi de vitamina C, pătrunjelul creează un puternic efect antioxidant, detoxifiant, antialergic, antitumoral şi antispastic. În plus, acesta promovează tonifierea ficatului dar în acelaşi timp stimulează şi activitatea vezicii biliare, fluidifică secreţiile, relaxează fibrele musculare intestinale, gastrice, bronşice şi întăreşte sistemul imunitar.

De asemenea se bucură şi de un puternic efect vasodilatator, menţine elasticitatea vaselor de sânge şi are efect afrodiziac. Este şi un bun aliat al aparatului genital. Conţinutul său de uleiuri volatile îţi oferă şi un efect antitumoral, antirahitic cât şi diuretic.

Singura sa contraindicaţie fiind în cazul femeilor gravide sau care alăptează deoarece conţine apiol, un estrogen natural ce stimulează contracţia uterină şi diminuează secreţia laptelui matern.

Cum prepari băutura pe bază de pătrunjel?

Pentru aceasta ai nevoie de o lămâie, o mână de pătrunjel, un baton de scorţişoară sau o linguriţă de pudră de scorţişoară, o lingură de ghimbir ras, o linguriţă de oţet de cidru de mere, jumătate de litru de apă.

Pune toate ingredientele într-un blender şi mixează-le bine. Consumă acest preparat seara înainte de culcare, iar dimineaţa vei observa rezultatele.