Mărarul îţi creşte imunitatea

2 jpg jpeg

Un condiment savuros pe care îl poţi folosi la prepararea diverselor feluri de mâncare şi care în acelaşi timp este benefic pentru întărirea masei osoase dar şi pentru a-ţi ţine silueta sub control.

Mărarul este cea mai bună soluţie să scapi de surplusul de kilograme dacă alegi să îl consumi sub formă de ceai. Acesta conţine foarte multe substanţe active benefice bunei funcţionări a organismului tău, atât frunzele cât şi seminţele lui conţin un ulei volatil ce îţi oferă un antioxidant puternic dar şi câteva minerale preţioase şi anume potasiu, calciu, magneziu, fier, sulf şi unele dintre cele mai bune vitamine precum A, B, C.

Stimulează digestia

Indiferent că îl consumi în stare verde sau după ce s-a uscat, acesta îţi va aromatiza orice preparat de la salate până la ciorbe sau legume şi în acelaşi timp îţi va stimula sistemul digestiv şi întreg metabolismul.

Consumându-l cu regularitate vei scăpa de senzaţia neplăcută de balonare. În cazul în care ai dureri de stomac, se recomandă să apelezi la tinctura de mărar sau măcar la ceaiul din seminţe uscate de mărar care se prepară din maxim 10 grame de seminţe adăugate într-un litru de apă fiartă şi lăsat la infuzat maxim 10 minute. Ceaiul trebuie băut câte o cană la o oră după ce ai mâncat.

Află cum îţi protejează rinichii cura de mărar AICI

Calmează durerile de dinţi

Uleiul de mărar are o gama variată de avantaje şi beneficii pentru organismul uman, astfel că este util şi în cazul problemelor dentare.

Fie că este vorba despre o durere de măase, fie că este vorba despre a împrospăta mirosul din cavitatea bucală, uleiul de seminţe de mărar este extrem de bun.

În plus, un aspect de care trebuie să ţii cont este acelă că stimulează buna funcţionare a rinichilor deoarece se bucură de adevărate proprietăţi diuretice, fiind capabil să te scape de nepăcutele crize de colici şi dacă alegi să îl combini cu alte verdeţuri şi cu zeama de lămâie, efectele sale vor fi vizibile mult mai repede.

Previne infecţiile urinare

2 jpg jpeg

Tocmai pentru că are acest efect diuretic, ceaiul de mărar combinat cu sucul proaspăt de mărar, băute timp de 2 săptămâni te vor ajuta să îţi întăreşti sistemul imunitar şi să previi orice fel de infecţie urinară.

În plus, mărarul este unul dintre cele mai bune modalităţi de a combate depresia, mai ales datorită capacităţii sale de a fortifica sistemul nervos. Dacă ai o zi grea sau treci printr-o perioadă tensionată apelează la uleiul de mărar şi masează cu câteva picături tâmplele, efectele sale calmante şi revigorante se vor simţi imediat.

Îţi asigură fermitatea sânilor

Mărarul se bucură de asemenea de o sursă naturală de estrogen, un hormon feminin extrem de benefic pentru elasticitatea pielii şi pentru fermitatea sânilor mai ales.

Introdu în alimentaţia ta o salată care să cuprindă o sfeclă roşie, un morcov, zeama de la o lămâie şi o mână de mărar proaspăt mărunţit. Vei observa diferenţa în doar o săptămână. Vei avea mult mai multă energie, pielea ta va fi mult mai radioasă şi hidratată.

Poţi să apelezi de asemenea la cataplasmele cu mărar, eficient şi în tratarea vânătăilor, a edemelor sau a durerilor de sân în perioada de alăptare. Pentru a o prepara ai nevoie de 100 grame de mărar pe care să le fierbi într-un litru de apă.

Ţine cont de faptul că o linguriţă de seminţe de mărar îţi oferă mai mult calciu decât un pahar de lapte, astfel că mărarul joacă un rol important şi în mineralizarea osoasă.

Poţi să îl foloseaşti în aromoterapie şi masaj! Esenţa de mărar te va înviora şi îţi va îndepărta stările de greaţă.

Uleiul eteric de mărar este contraindicat femeilor gravide sau persoanelor cu regim strict, deoarece acesta conţine sare multă în componenţa sa chimică.