Maghiranul, un excelent calmant natural

1 2 jpg jpeg

Ce conţine această plantă În primul rând, ar trebui să ştim ce conţine. Maghiranul este o sursă excelentă de calciu (– acesta este benefic pentru oase, dar şi pentru dinţi.), vitamina B12, dar şi fier.

Mai conţine şi betacaroten, este un compus ce previne cancerul, dar şi bolile de inimă. Pe de altă parte, trebuie să menţionăm şi faptul că maghiranul este bogat şi în potasiu (şi acesta este grozav pentru inim).

Această plantă scade colesterolul rău şi ajută la îmbunătăţirea circulaţiei sângelui. Practic, menţine în perfectă stare arterele şi inima. Ca acest lucru să se întâmple, este indicat să faceţi o cură cu ceai de maghiran, de 3 ori pe an, câte două săptămâni, să consumaţi o cană cu ceai preparat din această plantă, în fiecare dimineaţă. Se prepară astfel: două linguri de maghiran la 250 de ml de apă clocotită. Se lasă la infuzat timp de 10 minute.

Cu ajutorul acestui ceai, veţi putea scăpa şi de durerile puternice de cap, tulburările digestive sau de răceală şi sinuzită. Această plantă te poate ajuta şi să scazi temperatura. În plus, este şi un bun detoxifiant.

Maghiranul ajută şi la funcţionarea normală a sistemului nervos, contribuie la o relaxare optimă şi favorizează somnul. Aşadar, pentru a scăpa de stres, beai ceai preparat din această plantă câte 2-3 căni pe zi. Această plantă te mai ajută şi să linişteşti micuţul atunci când are colici sau să scapi de balonare.

Cataplasmele locale cu decoct de maghiran sunt excelente împotriva mâncărimi ale pielii. Aceste cataplasme vor fi aplicate pe zonele afectate. Decoctul se prepară astfel: fierbi aproximativ 150 de grame de maghiran, într-o jumătate de litru de apă. Decoctul mai este bun pentru elimina respiratia urât mirositoare.