Măceşele previn virozele

1 2 jpg jpeg

Sirop de măceşe, pentru creşterea imunităţii

Datorită conţinutului ridicat de vitamina C, măceşele întăresc organismul şi-l pregătesc să lupte împotriva răcelilor şi gripelor. De asemenea, siropul de măceşe combate anemia, favorizând producerea de globule roşii.

Pentru a face sirop de măceşe îţi trebuie 100 g de măceşe, 1 litru de apă, 100 g de zahăr. Peste măceşele zdrobite torni apa rece, cât să le acopere, şi le laşi la macerat peste noapte. Strecori, adaugi zahărul şi completezi cu apă până la 1 litru. Păstrezi siropul la frigider.

Bea câte 2 linguri de sirop de 3 ori pe zi, înainte de mese.

Ceaiul de măceşe îţi uşurează digestia

Sub formă de infuzie, măceşele cresc rezistenţa organismului faţă de boli, protejând sistemul digestiv. Remediul stimulează secreţia biliară, are grijă de pereţii stomacului şi ai intestinelor.

Pentru preparare, ai nevoie de 2 linguri de măceşe, 1 cană cu apă, miere după gust. Torni apa clocotită peste măceşe şi laşi la infuzat până se răceşte.

O bei de 2-3 ori pe zi, înainte de mese. Pentru un gust mai bun, poţi îndulci infuzia cu miere.

Scapă de infecţiile urinare cu decoct de măceşe!

Datorită efectului diuretic, măceşele tratează infecţiile urinare şi protejează rinichii.

Peste 2 linguri de seminţe de măceşe toarnă o cană cu apă şi lasă-le la macerat peste noapte. A doua zi, filtrează, lasă deoparte lichidul şi fierbe seminţele cu 250 ml de apă, aproximativ 10 minute.

După ce se răceşte, filtrează şi toarnă decoctul peste macerat. Bea în reprize, pe parcursul zilei, într-o cură de 2 săptămâni.

Reglează-ţi tensiunea arterială cupulbere de măceşe

Substanţele active din compoziţia pulberii de măceşe reglează tensiunea, previn infarctul şi reglează nivelul colesterolului.

Dacă vrei să-ţi prepari în casă pulberea de măceşe, ai nevoie de 5 linguri măceşe uscate, pe care macini într-o râşniţă. Pentru că seminţele sunt destul de dure, nu se vor sfărâma în întreginem. Separă-le de pulberea obţinută.

O păstrezi la frigider pentru aproximativ 2 săptămâni, în borcane închise ermetic.

Iei câte 5 linguriţe pe zi, pe stomacul gol, timp de o lună, în special toamna.