Licoarea care te scapă de bolile de piele: ceaiul de trandafiri

1 2 jpg jpeg

Ceaiul de trandafiri conţine o cantitate impresionantă de vitamina C, echivalentă cu cea conţinută de 60 de portocale. Aşa că, nu e de mirare că această licoare ajută la ameliorarea simtomelor răcelilor şi gripei.

Leac eficient în bolile de piele

Este un leac excelent pentru diminuarea iritaţiei în cazuri de eczema, psoriazis, coşuri, prurit alergic. Cum se procedează? Pe locurile afectate se aplică un strat de petale proaspete, care apoi se fixează cu plasture sau tifon.

Tratează conjunctivita

Ceaiul de trandafiri te poate scăpa de conjunctivită. Ce trebuie să faci? O lingură de petale uscate se infuzează în 200 ml apă fierbinte timp de jumătate de oră. Apoi, se strecoară şi se lasă la răcit. De câteva ori pe zi, se şterg ochii cu infuzie, iar înainte de culcare, tampoane de vată îmbibate cu infuzie se lasă pe pleoape 30 minute.

Reglează menstruaţia şi te scapă de infertilitate

Specialiştii spun că ceaiul de trandafiri este un remediu excelent şi pentru femeile care au menstruaţia neregulată, dar poate rezolva şi problem de infertilitate. Acest tip de ceai poate calma sistemul nervos , astfel vei scăpa de stres, anxietatea, depresie ori insomnie.

Previne infecţiile urinare, dar şi pietrele la rinichi

Această licoare elimină reziduurile toxice din vezica urinară, dar şi din rinichi, reducând riscul de dezvoltare a infecţiilor de tract urinar, dar împiedică şi formarea pietrelor la rinichi.

Cum se prepară acestă licoare

Acest ceai este foarte uşor de preparat. Ai nevoie de petale uscate (se foloseşte acelaşi soi ca şi pentru dulceţuri). Se pun 15 grame de petale sau boboci de trandafiri la o cană de apă fierbinte (nu clocotită, ia din proprietăţi). Apoi, se lasă la infuzat timp de 5 - 7 minute. Se strecoară şi apoi se poate consuma. Se poate îndulci cu o linguriţă de miere.