Levănţica nu ar trebui să lipsească din casa ta

2 2 jpg jpeg

Av├ónd o arom─â pl─âcut─â, lev├ón┼úica este folosit─â mai ales pentru fabricarea uleiurilor esen┼úiale, totodat─â bcur├óndu-se ┼či de alte propriet─â┼úi neb─ânuite, cum ar fi combaterea infec┼úiilor cu stafilococi rezisten┼úi la medicamente ┼či infec┼úiile micotice.

De-a lungul anilor, lev─ân┼úica ┼či-a c─âp─âtat renumele ca fiind o plant─â minune pentru s─ân─âtate c├ót ┼či pentru frumuse┼úe. Astfel c─â acum este folosit─â inclusiv pentru tratarea infec┼úiilor rezistente la medicamente, la tratarea insomniei, a infec┼úiilor micotice ┼či chiar la ameliorarea durerii.

Fiind un excelent tonic pentru sistemul nervos, levănţica este folosită cu succes pentru a ameliora migrenele sau în cazuri de epuizare nervoasă, anxietate sau chiar depresie.

Trateaz─â problemele respiratorii

Indiferent c─â ai un buchet de lev─ân┼úic─â ├«n cas─â sau c─â alegi s─â apelezi la aromoterapie, uleiul esen┼úial este indicat a se folosi mai ales ├«n probleme respiratorii precum astm, bron┼čit─â, congestia sinusurilor, laringit─â.

De asemenea este bun─â pentru a sprijini buna circula┼úie sangvin─â c├ót ┼či pentru a aeliora colicile sau starea de vom─â ori de flatulen┼ú─â.

Este un bun aliat al sistemului imunitar ┼či totodat─â un bun remediu pentru a alunga ┼ú├ón┼úarii ┼či moliile.

Calmează stările de agitaţie

Mirosul lavandei este un mod mod de a calma st─ârile de agita┼úie mai ales ale pacien┼úilor cu demen┼ú─â, dar ┼či un remediu al naturii pentru a combate alopecia sau ciupercile unghiilor

├Än cazul afec┼úiunilor pielii, aceast─â plant─â s-a dovedit a fi extrem de util─â, at├ót sub form─â de ulei esen┼úial c├ót ┼či ca plant─â ├«n sine.

Un simplu s─âcule┼ú cu aceast─â plant─â at├órnat ├«n cas─â ├«┼úi poate schimba orice fel de stare dup─â o zi de munc─â ├«ntr-un relaxant─â ┼či preg─âtit─â pentru somn.

Adaug─â ├«n cad─â c├óteva pic─âturi de ulei esen┼úial ┼či las─â-te cuprins de aroma sa extrem de pl─âcut─â. Po┼úi s─â adaugi ├«n dulapul cu haine un astfel de s─âculet cu plant─â sau o bucat─â de vat─â pe care s─â presari c├óteva pic─âturi de ulei esne┼úial ┼či astfel acestea ├«┼či vor p─âstr─â aceast miros at├ót de pl─âcut timp ├«ndelungat.