Levănţica nu ar trebui să lipsească din casa ta

2 2 jpg jpeg

Având o aromă plăcută, levânţica este folosită mai ales pentru fabricarea uleiurilor esenţiale, totodată bcurându-se şi de alte proprietăţi nebănuite, cum ar fi combaterea infecţiilor cu stafilococi rezistenţi la medicamente şi infecţiile micotice.

De-a lungul anilor, levănţica şi-a căpătat renumele ca fiind o plantă minune pentru sănătate cât şi pentru frumuseţe. Astfel că acum este folosită inclusiv pentru tratarea infecţiilor rezistente la medicamente, la tratarea insomniei, a infecţiilor micotice şi chiar la ameliorarea durerii.

Fiind un excelent tonic pentru sistemul nervos, levănţica este folosită cu succes pentru a ameliora migrenele sau în cazuri de epuizare nervoasă, anxietate sau chiar depresie.

Tratează problemele respiratorii

Indiferent că ai un buchet de levănţică în casă sau că alegi să apelezi la aromoterapie, uleiul esenţial este indicat a se folosi mai ales în probleme respiratorii precum astm, bronşită, congestia sinusurilor, laringită.

De asemenea este bună pentru a sprijini buna circulaţie sangvină cât şi pentru a aeliora colicile sau starea de vomă ori de flatulenţă.

Este un bun aliat al sistemului imunitar şi totodată un bun remediu pentru a alunga ţânţarii şi moliile.

Calmează stările de agitaţie

Mirosul lavandei este un mod mod de a calma stările de agitaţie mai ales ale pacienţilor cu demenţă, dar şi un remediu al naturii pentru a combate alopecia sau ciupercile unghiilor

În cazul afecţiunilor pielii, această plantă s-a dovedit a fi extrem de utilă, atât sub formă de ulei esenţial cât şi ca plantă în sine.

Un simplu săculeţ cu această plantă atârnat în casă îţi poate schimba orice fel de stare după o zi de muncă într-un relaxantă şi pregătită pentru somn.

Adaugă în cadă câteva picături de ulei esenţial şi lasă-te cuprins de aroma sa extrem de plăcută. Poţi să adaugi în dulapul cu haine un astfel de săculet cu plantă sau o bucată de vată pe care să presari câteva picături de ulei esneţial şi astfel acestea îşi vor păstră aceast miros atât de plăcut timp îndelungat.