Leacurile Isabelei

1 2 jpg jpeg

Într-un litru de apă adaugi două linguri de busuioc uscat, o lingură de cimbru şi una de mentă. Laşi să dea în clocot, apoi acoperi ceaiul 10 minute cu un capac. Prepar acest ceai în fiecare seară şi bem câte o cană îndulcită cu o linguriţă de miere.

Este foarte foarte aromat, de aceea este preferatul nostru. Am făcut această cură timp de două săptămâni. Aşa am aflat că busuiocul face bine ficatului încercat de mesele din timpul iernii şi îţi curăţă organismul de grăsimi.

Cimbrul este un excelent dezinfectant şi pune rinichii la treabă. După mesele copioase, un ceai de mentă este un excelent digestiv şi calmant gastric.

Leac cu seminţe de in

În fiecare primăvară, bunica mea îşi făcea o licoare misterioasă cu seminţe de in, care, spunea ea, o făcea să se simtă „ca un fulg“. Cum o prepara?

Lua un pumn de seminţe de in, le acoperea cu 250 ml de apă şi le lăsa aşa trei zile. Bea apoi licoarea cu înghiţituri mici, pe parcursul unei zile.

Făcea această cură timp de o lună. Seminţele de in te ajută dacă ai o digestie greoaie sau colon iritabil. În plus, sunt bune dacă ai constipaţie şi te ajută să previi cancerul.