Leacuri pentru durerile de stomac

1 2 jpg jpeg

Gastrita şi ulcerul sunt boli ale stomacului însoţite de o stare de disconfort, precum şi de dureri puternice. Mesele uşoare, dese, pot uşura simptomele. Pelinul stimulează digestia Pelinul, prin conţinutul său de subsanţe amare, stimulează digestia şi tratează durerile de stomac însoţite de balonare. Ceaiul de pelin se prepară prin infuzie, dintr-o linguriţă de plantă uscată la o cană cu apă. Se beau 1-2 căni pe zi, maximum 3 zile. Tinctura se prepară din 20 g plantă mărunţită, se macerează în 100 g alcool de 70⁰, timp de 7 zile.

Sunătoarea, bună în gastrită

Sunătoarea este un remediu bun în gastrită, ulcer gastric, precum şi dureri de stomac. Infuzia de sunătoare se prepară din 2 linguri de plantă mărunţită la o ceaşcă cu apă. Se bea câte o lingură, după fiecare masă. Se poate folosi o infuzie mai slabă dintr-o linguriţă de plantă la o ceaşcă cu apă. Se beau 2-3 ceaiuri pe zi.

Ceaiul din ghimbir este considerat un bun medicament în tratarea ulcerului. Se prepară dintr-o linguriţă de rădăcină de ghimbir măcinată la un litru de apă. Se fierbe timp de 30 de minute, se strecoară şi se răceşte. Se beau 3-4 pahare pe zi, în timpul mesei sau după masă. Se poate îndulci cu miere.

De la această plantă se folosesc sub formă de ceai şi tinctură tulpinile subterane, numite şi rizomi. Obligeana are proprietăţi sedative, analgezice şi se foloseşte ca stimulent al secreţiei gastrice, precum şi în diferite afecţiuni ale stomacului. De asemenea, ajută la controlul nivelului de stres. Ceaiul se prepară prin infuzie din 15 g rizom măruţit cu 200 g apă. Se beau 3 linguri pe zi, câte una înaintea fiecărei mese.

În caz de dureri de stomac, bea înainte de mese o cană cu apă caldă şi purificată prin 6 fierberi repetate.