Leacuri eficiente pentru durerile de dinţi
Uleiul de cuişoare Uleiul de cuişoare este cunoscut pentru proprietăţile sale analgezice. Acesta amorţeşte nervul dintelui şi durerea cauzată de o eventuală carie dispare. Pentru a obţine efectul dorit, pune câteva picături de ulei de cuişoare pe o compresă de bumbac, după care aplic-o pe zona afectată timp de câteva minute. Se poate folosi de 3-4 ori pe zi. Cum se prepară 100 g de cuişoare mărunţite se adaugă în 500 ml de ulei de măsline sau de floarea soarelui. Amestecul se depozitează într-o sticlă şi se ţine la macerat la cald 14 zile, timp în care se agită zilnic. Sticla se fierbe în bain-marie, după care compoziţia se strecoară şi se toarnă în sticluţe mici, închise la culoare. Atenţie! Uleiul trebuie aplicat doar pe dinte, în caz contrar pot apărea arsuri la nivelul gingiei. Tinctura de echinacea Te dor dinţii după ce ai consumat alimente prea reci sau, din contră, prea fierbinţi? Atunci poţi folosi cu încredere tinctura de echinacea, fiindcă substanţele active din compoziţia acestei plante ameliorează durerea, amorteşte dintele afectat şi previne inflamarea gingiei. Zona dureroasă se tamponează cu ajutorul unei comprese din bumbac îmbibate în tinctură. Cum se prepară Se pun 20 de linguri de plantă uscată şi fin măcinată într-un borcan de sticlă, peste care se adaugă alcool de 70 de grade. Amestecul se ţine la macerat 10 zile, după care se filtrează şi se depozitează în sticluţe mici, închise la culoare. Ceaiul de pir Pirul face parte dintre plantele mai puţin lăudate pentru efectele lor terapeutice. Cu toate acestea, planta are numeroase beneficii asupra organismului, principala sa calitate fiind diminuarea şi chiar eliminarea durerilor. Gargara cu ceai de pir este un remediu excelent contra durerilor de dinţi, fiindcă distruge bacteriile care afectează dantura. Remediul poate fi folosit de 3-4 ori pe zi, până la ameliorarea durerilor. Cum se prepară Infuzia se obţine din 2 linguri de rădăcină tocată mărunt la 500 ml de apă clocotită. După 5-10 minute se strecoară şi se lasă să se mai răcească.