Leacuri din natur─â pentru sindromul premenstrual

1 2 jpg jpeg

Sindromul premenstrual sau PMS (premenstrual syndrome) ├«┼či face prezen┼úa de obicei cu ┼čapte p├ón─â la zece zile ├«nainte de instalarea menstrua┼úiei ┼či se manifest─â printr-o serie de modific─âri la nivel fizic sau psihic.

Intensitatea simptomelor difer─â ├«ns─â de la o femeie la alta, exist├ónd ┼či o form─â mai grav─â a acestei afec┼úiuni, ce necesit─â ajutor medical.

Nu toate femeile sufer─â de

: crampe durereoase, balon─âri ┼či o stare de nervozitate sau de agita┼úie. Dar, aproximativ 85% dintre acestea au, ├«n perioada premerg─âtoare menstrua┼úiei, cel pu┼úin una din simptomele men┼úionate mai sus

Toarn─â 500 ml de ap─â clocotit─â peste 3 linguri┼úe de frunze uscate, acoper─â cu un capac ┼či las─â la infuzat 10 minute. Dup─â r─âcire strecoar─â ┼či bea c├óte 2-3 ceaiuri pe zi.

Pune la macerat 20 g de frunze mărunţite, în 100 ml alcool de 70 grade, timp de 2 săptămâni. Agită sticla zilnic, de câteva ori, apoi strecoară lichidul. Bea câte 15 picături de 3 ori pe zi.

Toarn─â peste o linguri┼ú─â de plant─â uscat─â o can─â de ap─â fierbinte ┼úi acoper─â 10 minute. Strecoar─â ceaiul ┼či las─â la r─âcit. Bea 2 c─âni pe zi, dup─â mesele principale. ├Än amestec cu 1 linguri┼ú─â de miere, po┼úi face ┼či gargare pentru a trata problemele gingivale ┼či durerile ├«n g├ót.

Fierbe, 20 de minute, 2 linguri┼úe de r─âd─âcin─â m─ârun┼úit─â ├«n apa care fierbe. Acoper─â apoi ┼či las─â la infuzat 10 minute. Bea ├«n 3 reprize, dup─â mesele principale.

Ceaiul de cre┼úu┼čc─â

Toarn─â apa clocotit─â peste o lingur─â de flori uscate de cre┼úu┼čc─â ┼či las─â la infuzat 10 minute. Bea 3-4 c─âni de ceai rece pe zi.

├Äncearc─â s─â m─ân├ónci mai multe fructe, legume ┼či cereale ├«n s─âpt─âm├óna premerg─âtoare menstrua┼úiei. De asemenea, redu consumul de sare, care re┼úine apa ├«n corp.