Leacuri din natură care combat furunculele

1 2 jpg jpeg

Mai întâi, trebuie spus că furunculul este o boală de piele provocată de un stafilococ. Odată intrat în contact cu pielea, acesta produce o inflamaţie acută şi apare ca un nodul mic, dureros şi tare. În câteva zile el devine moale şi se sparge, iar puroiul începe să se scurgă.

Ca să ajungi mai repede în acest stadiu şi să nu suferi multe zile din cauza durerii provocate de colectarea puroiului, urmează sfaturile medicilor fitoterapeuţi.

Specialiştii precizează că furunculul poate apărea din diverse cauze, cum sunt dereglările hormonale, diabetul zaharat sau afecţiunile renale, când se recomandă regim alimentar.

Dacă ai predispoziţie pentru această afecţiune, consumă timp de două săptămâni 1-2 linguriţe de drojdie de bere, recomandă fitoterapeutul Mihai Alin Scarlat. Specialistul spune că atunci când zona începe să se înroşească şi arate semne clare de furuncul, trebuie să aplici cataplasme de ceapă coaptă.

Cataplasmele, remedii naturiste cu rezultate bune

Eficient în tratamentul infecţiilor este morcovul ras, pe care îl poţi aplica pe zona cu probleme sub formă de cataplasmă.

Frunzele de pătlagină sau foile de varză strivite, presărate cu făină de in sau miez de pâine, dar şi cataplasmele cu frunzele de nalbă opărite sunt recomandate în caz de furuncule.

De asemenea, se pot face cataplasme cu smochine tăiate jumătăţi, care se fierb în lapte sau apă şi se aplică direct pe furuncule. Aceeaşi metodă se aplică şi pentru florile de soc fierte, 10 g la 100 ml apă.

Eficientă în tratamentul furunculelor este şi pasta din partea albă a prazului, care se zdrobeşte şi se amestecă cu puţină apă îndulcită.

Infuziile cu cicoare combat infecţiile cu stafilococ

De leac în furuncule sunt infuziile şi decoctul din rădăcină de cicoare, care are proprietăţi terapeutice contra bacteriei stafilococul auriu şi a altor infecţii stafilococice.

Ai nevoie de 15-30 g de plantă la 1 litru de apă. Fierbe amestecul timp de 5 minute şi lasă la infuzat aproximativ 15 minute. E bine să bei câte o ceşcuţă din această infuzie înainte de fiecare masă principală.

Poţi consuma sirop de cicioare, pentru aceleaşi efecte benefice asupra sănătăţii.

Cum prepari siropul? Pui la fiert infuzie de cicoare cu zahăr, în părţi egale, şi lasă la fiert până se obţine consistenţa siropului. Din acest amestec iei câte o liinguriţă de 2-3 ori pe zi, pentru efecte depurative.

Te-ar mai putea inetersa şi:

- Remedii pentru a scăpa de furuncule

- Ţi-a ieşit un furuncul? Iată ce trebuie să faci!

- Cataplasmele cu in te scapă de furuncule

Remediu din bătrâni, bun în orice infecţie a pielii

Fie că ţi-a ieşit un furuncul sau ai făcut panariţiu, cataplasma cu miez de pâine înmuiat în lapte şi amestecat cu gălbenuş de ou face minuni în tratamentul infecţiilor.

Fă cataplasme cât mai des cu această pastă şi vei vedea că furunculul va dispărea în scurt timp.