Leacuri bătrâneşti pentru febră

1 2 jpg jpeg

Tot mai mulţi oameni înţeleg că febra contribuie la eliminarea bacteriilor şi viruşilor, fiind un sistem de apărare natural al organismului împotriva intruşilor nepoftiţi. Tratarea febrei cu medicamente nu este întotdeauna recomandată, acestea inhibând rolul important pe care ea îl are în organism, acela de a distruge prin temperatură viruşii sau infecţiile.

Oricum, în urma febrei este bine să faceţi un set de analize, să vă asiguraţi că totul este în regulă. Febra din cauza răcelii are numeroase leacuri bătrâneşti ce merită încercate înainte de a lua medicamente, care de multe ori nu tratează cauza, ci doar simptomul.

Leacuri bătrâneşti pentru febră – sirop de usturoi

Se amestecă un pahar de usturoi pisat cu miere de albine închisă la culoare. Se pune la foc mic într-o crăticioară şi se amestecă mereu să nu se prindă. Când usturoiul s-a dizolvat bine în sirop, se acoperă şi se mai lasă 5 minute pe foc. Se strecoară fierbinte şi se pune la frigider. Se ia în caz de febră la răceală şi gripă însoţită de tuse convulsivă sau sinuzită. Copiii primesc o linguriţă din oră în oră, iar adulţii primesc o lingură. Siropul se ţine mult în gură înainte de a fi înghiţit.

Leacuri bătrâneşti pentru febră – înfăşurare cu frunze

Se înfăşoară tot corpul în frunze reci de brusture, varză proaspătă sau hrean. Frunzele trebuie schimbate după ce s-au încălzit. Se înfăşoară tot corpul în prosoape înmuiate în oţet de mere diluat cu puţină apă, în lapte dulce rece. Se schimbă compresele când s-au încălzit. Se pun pe piept, pe burtă şi pe glezne frunze de varză zdrobite. Se schimbă de câte ori este nevoie.

Leacuri bătrâneşti pentru febră – înfăşurare cu ceapă şi cartofi

Se face masaj cu oţet de mere sau spirt, se poate face şi o combinaţie din acestea două. Se acoperă apoi bolnavul cu un cearşaf înmuiat în oţet de mere. În picioare se pun şosete umplute cu ceapă tocată mărunt sau cu cartofi cruzi daţi prin răzătoare. Bolnavul trebuie să stea acoperit în pat cel puţin o oră. Dacă febra nu scade, se repetă procedura, schimbând ceapa şi cartofii.

Leacuri bătrâneşti pentru febră – compresă cu orez

Orezul se pune într-un ciorap şi se ţine la frigider să se răcească. După ce s-a răcit, se pune pe fruntea bolnavului. Hreanul nu trebuie să lipsească din alimentaţia bolnavului.

Leacuri bătrâneşti pentru febră – tinctură de ardei iuţi

Se masează bolnavul la tălpi şi la încheieturile mâinilor cu o tinctură obţinută din ardei iuţi amestecată cu rachiu. Se face până scade febra de tot, dar nu este indicat să se folosească acest remediu la copii.

Leacuri bătrâneşti pentru febră – leac cu gălbenuş crud

Se pune gălbenuşul de ou crud pe moalele capului şi o compresă înmuiată în rachiu. Gălbenuşul se coace în caz de febră mare şi se pune o nouă compresă. Gălbenuşul copt trage toată temperatura.