La ce este bun sucul de aloe vera

1 2 jpg jpeg

Sucul de aloe vera îmbunătăţeşte sănătatea, starea de bine şi nivelul de energie.

Iată la ce este bun sucul de aloe vera

În plus, este bine de ştiut că 120 de ml de suc de aloe vera, consumat în fiecare zi, îţi va furniza substanţele nutritive esenţiale de care ai nevoie în 24 de ore.

Este adevărat că, gustul sucului de aloe vera nu este foarte plăcut, el fiind destul de amar, dar această băutură compensează prin faptul că este un cocktail plin cu vitamine (A, B1, B2, B3, B6, B9, B12, C, E), minerale (calciu, magneziu, sodiu, potasiu, mangan, crom, cupru, fier) şi conţine şi 19 aminoacizi dintre care 8 esenţiali (nu pot fi produşi de corpul uman).

Consumând suc de aloe vera (40 ml. de 3 ori/zi) înainte de masă, vei ajuta organismul să crească absorbţia nutrienţilor şi vitaminelor conţinute de alimente.

Datorită vitaminelor A, B, C şi E, niacinei şi acidului folic sucul de ale vera îţi oferă foarte multă energie. Sucul de aloe vera accelerează metabolismul, reglează activitatea stomacală şi are proprietăţi de detoxifiere.

La ce este bun sucul de aloe vera : întăreşte sistemul imunitar şi este un excelent inflamator

Ca toate sucurile bogate în vitamina C, sucul de aloe vera stimulează sistemul imunitar. În afară de vitamina C, sucul de aloe vera conţine zinc, care este cunoscut pentru întărirea sistemului imunitar.

Sucul de aloe vera este şi un excelent antiinflamator – conţine 12 substanţe care reduc inflamaţiile, fiind considerat cel mai bun medicament pentru artrită, umflături şi dureri articulare.

Pe de altă parte, sucul de aloe vera este una dintre băuturile recomandate în curele de slăbire. De asemenea, sucul de aloe vera previne acumularea grăsimii. Datorită proprietăţilor de detoxifiere ale sucului de aloe vera şi sângele este curăţat de toxine. Dacă suferi de probleme stomacale sau intestinale poţi consuma suc de aloe vera pentru a ajuta tractul digestiv să funcţioneze mai uşor. Pe lângă acest beneficiu, aloe vera ajuta la dilatarea capilarelor şi participă la creşterea celulelor tocmai prin îmbunătăţirea circulaţiei sângelui.

În plus, această băutură ajută la repararea pielii şi o va face mai catifelată. Este cel mai bun medicament pentru vindecarea tăieturilor minore, arsurilor şi iritaţiilor pielii, iar colagenul conţinut de aloe vera menţine sănătatea pielii şi previne îmbătrânirea acesteia.

Sucul de aloe vera este folosit de mulţi ani în tratarea problemelor cauzate de menopauză. Este eficient şi în tratarea unor afecţiuni precum colita, diverticulita, sindromul de colon iritabil, ulcer, boala Crohn. Alte boli în care s-a dovedit benefic sunt artrita, diabetul, hepatita, hemoroizi, tumori, boli ale pielii, dureri de dinţi şi gingii, probleme ale urechilor, nasului şi gâtului, herpes, gastrită, pietre la rinichi.

Adaugă sucul de aloe vera în dieta ta zilnică. Însă, e recomandat să nu depăşeşti cantitatea 120 ml/zi.